Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
În sectorul firmelor de pompe funebre activează, în prezent, 806 companii, cu aproape 100 mai multe faţă de acum cinci ani.
Potrivit unei analize realizată de firma de consultanţă Frames, afacerile din sectorul pompelor funebre s-au maturizat semnificativ în ultimii ani. Specialiştii spun că au asistat la o consolidare a pieţei, atât din punct de vedere al numărului de firme, cât mai ales în ceea ce priveşte ofertele. Profesionalizarea şi eficientizarea serviciilor se pot vedea, cel mai bine, în creşterea semnificativă a cifrei de afaceri, care a avansat de la 423 milioane de lei, în 2013, la 1,1 miliarde de lei, în 2017.
Potrivit datelor analizei, realizată la comanda unei companii de profil, cele mai multe firme de pompe funebre activează în Bucureşti-Ilfov, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov.
Dacă în mediul rural înmormântările, pomenile şi toate celelalte servicii de această natură sunt organizate mai mult pe cont propriu, în mediul urban firmele sunt cele care asigură, în principal, aceste servicii, spun analiştii, care apreciază că nivelul evaziunii fiscale din piaţa serviciilor de pompe funebre s-a redus semnificativ în ultimii ani.
Analiza datelor celor peste 800 de companii care activează în sectorul pompelor funebre indică faptul că serviciile acestora s-au extins semnificativ în ultimii ani. Ofertele companiilor acoperă, în prezent, tot spectrul de servicii necesare în astfel de situaţii. Există inclusiv sisteme de creditare, cu plata în rate fără dobândă, spun cei de la Frames, iar afacerile din acest sector au un potenţial de creştere semnificativ.
România are, în prezent, a doua cea mai ridicată rată a mortalităţii din Uniunea Europeană, de 1.530 de decese la 100.000 de locuitori. Clasamentul este condus de Bulgaria, cu 1.660 de decese la 100.000 de locuitori, iar pe locul III se situează Ungaria (1.500 de decese la 100.000 de locuitori).
Potrivit datelor Eurostat, ţările cu cea mai scăzută rată a mortalităţii sunt Franţa (895 de decese la 100.000 de locuitori), Spania (873 de decese), Italia (901 de decese) şi Suedia (927 de decese). Datele INS arată că, în România, în anul 2017, au decedat 260.886 persoane, cu 3.339 persoane mai mult decât în anul 2016, respectiv cu 1,3%, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Rata mortalităţii generale a fost de 11,8 ? în 2017 faţă de 11,6 ? în anul precedent.
Cele mai ridicate rate ale mortalităţii s-au înregistrat în judeţele Buzău (14,2?), Olt (14,5?), Giurgiu (15,7?) şi Teleorman (17,0?), iar cele mai mici rate ale mortalităţii generale s-au înregistrat în judeţele Vâlcea (9,5?), Ilfov (9,6?), Iaşi (9,7?) şi Sibiu (9,8?). În municipiul Bucureşti, rata generală a mortalităţii a fost de 10,5?.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...