O țară în beznă. Mai rău decât în România lui Ceaușescu
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nicolas Maduro, președintele Venezuelei
Nicolas Maduro, președintele Venezuelei
Venezuela este afectată de o pană majoră de curent de aproape două zile care a paralizat activitatea economică a țării și care a dus la o creștere a numărului de jafuri într-o țară deja afectată cu un val de infracționalitate. În paralel, preşedintele ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, şi liderul opoziţiei, Juan Guaido, autoproclamat şef al statului, şi-au chemat susţinătorii să manifesteze sâmbătă, transmite AFP.

De joi după-masă, capitala şi aproape toate cele 23 de state în care este împărţită Venezuela se confruntă cu jafuri, cu dificultăţi în spitale - unde generatoarele pot asigura doar urgenţele, cu zboruri anulate, suspendarea cursurilor în şcoli şi întreruperea lucrului, ca urmare a lipsei electricităţii. Fără energie, nu funcţionează nici pompele de apă curentă, nici telefoanele fixe, nici internetul.

"A trebuit să gătim puţinele alimente sărate pe care le aveam, ca să nu se strice prea repede. Dormim afară, nu avem reţea telefonică, toate magazinele sunt închise. E haos", a relatat o venezueleană agenţiei France Presse.

Citește și: Cele 20 de tone de aur ale lui Maduro, pregătite să părăsească Venezuela

Alimentarea cu energie s-a reluat parţial vineri după-masă în unele cartiere din Caracas, apoi s-a întrerupt din nou.

Maduro a pus joi pana de curent pe seama "imperialismului american". La rândul său, Guaido a susţinut că problema constituie o "dovadă a ineficienţei uzurpatorului" - referire la preşedintele care nu mai este recunoscut de o mare parte din comunitatea internaţională şi sub conducerea căruia mulţi venezueleni resimt lipsa alimentelor şi medicamentelor, iar milioane de cetăţeni s-au refugiat în alte ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel