O bancă ce a declanșat criza mondială cumpără un mare lanț de hoteluri
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Goldman Sachs ar putea plăti aproape 2 miliarde de euro
Goldman Sachs ar putea plăti aproape 2 miliarde de euro
Banca americană Goldman Sachs a anunţat luni că a intrat în negocieri exclusive cu fondul de investiţii francez PAI Partners în vederea achiziţionării lanţului de hoteluri B&B Hotels, informează Reuters.

Într-un comunicat de presă, Goldman Sachs Merchant Banking Division şi PAI Partners au confirmat demararea negocierilor dar nu au dezvăluit care este valoare tranzacţiei. 

În schimb, Financial Times susţine că Goldman Sachs ar putea plăti 1,9 miliarde euro pentru B&B Hotels, adică o sumă de trei ori mai mare decât investiţia iniţială a PAI Partners, care în anul 2010 a preluat B&B Hotels de la Carlyle Group pentru 480 milioane euro.

Citește și Brexit. Salariații băncilor americane și-au făcut geamantanele

"Instituţiile reprezentative ale personalului B&B vor fi consultate cu privire la această tranzacţie, care va fi de asemenea supusă aprobării autorităţilor de reglementare", a adăugat Goldman Sachs.

Goldman Sachs este una dintre băncile de la care a pornit criza economică acum un deceniu declanșând o reacție globală. Din grupul ”Too big to fall”, Goldman Sachs este acum una din băncile care face investiții pe bandă rulantă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel