O companie românească de plăți electronice se extinde în SUA

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Antonio Eram, fondator și CEO al Netopia Payments
Antonio Eram, fondator și CEO al Netopia Payments
Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, anunță investiția în startup-ul SupplyBlockchain, platformă B2B de tip SaaS (Software as a Service) care adaugă transparență în lanțurile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a înregistra exact data și locația produselor fizice.

Potrivit reprezentanților SupplyBlockchain, comercianții raportează anual pierderi de miliarde de dolari la nivel mondial din cauza fraudei și a pierderilor din lanțurile de distribuție și transport. În cele mai multe cazuri pierderile financiare sunt acoperite de asiguratori, însă aceste situații îi afectează pe toți membrii ecosistemului comercial, fie că este vorba despre producători, distribuitori, transportatori și nu în ultimul rând despre cumpărători.

“Una dintre problemele principale ale industriei de transport și logistică este lipsa de transparență și urmărire independentă a produselor de-a lungul lanțurilor de distribuție. Un bun exemplu este cazul recent al persoanei din Craiova care a găsit o bucată plastilină în locul unui iPhone achiziționat cu 6.800 lei. SupplyBlockchain rezolvă problemele de acest tip prin adăugarea unui strat de securitate și transparență în procesele logistice”, a declarat Sebastian Cochinescu, CEO și fondator SupplyBlockchain.

Compania SupplyBlockchain, Inc. a fost înființată în anul 2018 în SUA și are în portofoliu clienți din industriile de transport, logistică și distribuție de marfă. Încă de anul trecut, companiile care au decis să devină clienți ai SupplyBlockchain și-au redus substanțial pierderile prin folosirea acestui sistem inovator. Anul acesta, compania își va extinde portofoliul de clienți din Statele Unite.

Citește și: Românii din Vest îşi pot plăti maşina cu Bitcoin. Ce mai pot cumpăra

În luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu, fondator și CEO al companiei SupplyBlockchain a câștigat premiul III al secțiunii "Creativitate pentru Securitate" din cadrul PatriotFest (un concurs organizat de MAPN, MAI, SPP, STS, SRI și New Strategy Center), cu serviciile SupplyBlockchain adresate structurilor militare și de securitate națională.

„Mă bucur să anunțăm că ne extindem portofoliul de investiții Netopia Payments cu un startup care folosește inovația de ultimă oră în scopul rezolvării unor probleme uzuale, costisitoare, cu care se confruntă un număr foarte mare de afaceri din toate industriile”, a declarat Antonio Eram.

Netopia Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească. În prezent, peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri, Bitcoin sau prin SMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing

pixel