Este vorba despre o companie din Finlanda care a ales municipiul Oradea pentru noua sa fabrică de anvelope. Întreprinderea va oferi 350 de locuri de muncă. Potrivit presei locale, grupul finlandez Nokian Tyres a început deja procesul de recrutare de personal. Se pare că primele interviuri au avut deja loc, dar angajările vor continua și anul viitor.
”Nokian Tyres continuă să facă angajări pentru noua unitate de producţie din Oradea, judeţul Bihor. Pentru anul 2024 sunt disponibile aproximativ 350 de posturi, dedicate atât managerilor, cât şi operatorilor din zona de producţie. Cu toţii vor avea şansa de a lucra în cadrul primei fabrici cu zero emisii de CO2 din industria anvelopelor, unde producţia va începe, potrivit estimărilor, în a doua jumătate a anului viitor”, a precizat compania finlandeză într-un comunicat.
“Construcţia fabricii noastre din Oradea marchează începutul unei călătorii remarcabile, iar pentru asta avem nevoie de o echipă puternică. La ora actuală se lucrează intens atât pe şantier, cât şi în departamentul de Resurse Umane, pe măsură ce ne pregătim să primim peste 500 de oameni bine pregătiţi în echipa noastră. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să aplice”, spune Susanna Tusa, Director General, Vice Preşedinte al Nokian Tyres Romania Operations şi lider al proiectului fabricii din România.
Lucrările la fabrica de anvelope din Oradea, unică în lume, au început în luna mai 2023, premierul de la acea dată, Nicolae Ciucă, declarând că România are nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei.
"Este o investiţie de peste 600 de milioane de euro, dar din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane. Ca atare, este, din punctul meu de vedere, un model de a înţelege modul în care ne putem sprijini reciproc pe proiecte de anvergură”, a precizat, atunci, Nicolae Ciucă.
Viitoarea fabrică va avea capacitatea de producție de şase milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...