Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
"Noi am primit o notificare de la o fabrică care are care obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Deci, prima notificare a fost făcută către noi în 27 ianuarie, în care spunea că spunea că urmează să fie concediate un număr de 122 de persoane, începând cu data de 13 martie. S-au acordat servicii de preconcediere în luna februarie", a precizat Dana Radu.
Potrivit acesteia, în fabrica de la Sibiu au lucrat, în total, 138 de angajaţi, dar 16 lucrători deja şi-au găsit alte locuri de muncă. Restul, de 122 de angajaţi care urmează să îşi piardă joburile, vor fi consiliaţi de cei de la AJOFM şi ajutaţi să îşi găsească locuri de muncă sau să urmeze cursuri.
Sib Dress SA este fosta fabrică Steaua Roşie de dinainte de 1990, din municipiul Sibiu, o fabrică cu vechime în fabricarea hainelor.
Directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) din Sibiu, Eugen Iordănescu, crede că închiderea acestei fabrici nu este un fenomen izolat, fiind o problemă mai mare a producătorilor de haine din România, care s-au bazat doar pe costuri mici de producţie, ceea ce nu mai este cazul în prezent.
Costul forței de muncă din România, în scădere. Explicații
"Este una din cele mai sensibile forme de activitate, pentru că, dacă o parte s-au bazat pe lohn şi pe producţie de piaţa externă, toate acestea fug spre Est, de ani şi ani de zile. Nu am semnale de concedieri, avem de ani de zile semnale foarte importante că o bună parte din producţie care e bazată pe lohnul pentru pieţele occidentale, se tot duce spre Est, pentru că nivelul de trai din România creşte, condiţiile sunt tot mai apropiate de cele din Europa, ca atare, aşa cum au venit din Germania sau din Franţa la noi, pentru aceste condiţii mai bune de producţie, pleacă spre pieţele emergente. Rămân în picioare cei care produc pentru piaţa internă, pentru vânzare directă, dar nu sunt foarte mulţi", a precizat, pentru AGERPRES, Eugen Iordănescu.
Directorul CCIA din Sibiu crede că, în România, producătorii din acest domeniu, vor migra către alte ţări din Est, unde salariile sunt mai mici, deci manopera implică costuri mai reduse.
"Este o industrie care depinde foarte mult de manoperă, drept urmare, ca să facă faţă de concurenţa globală, producătorii fug spre zone de manoperă mai mică. Aşa au venit în România, aşa au venit la noi, pentru că aveam zonă de manoperă mai mică. Este ceva neplăcut, mai ales dacă eşti în întreprinderea respectivă sau eşti proprietar, dar, în acelaşi timp, este ceva natural şi în piaţa asta, toată lumea ştia că asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu", a mai spus Eugen Iordănescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Parlamentul României analizează...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...