O mare companie tehnologică pregătește concedieri care vizează mii de angajați
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Concediere
Concediere
Gigantul tehnologic Cisco intenționează să își restructureze activitatea iar prin această măsură vrea să concedieze foarte mulți angajați.

Reorientarea companiei include domenii care să stimuleze creșterea companiei, potrivit a unor surse apropiate acestui subiect, citate de CNBC.

Compania cu sediul în San Jose, California, avea un număr total de 84.900 de angajați în 2023, conform site-ului companiei.

Cisco nu s-a decis cu privire la numărul total de angajați care vor fi concediați, a relatat una dintre surse. Un anunț în acest sens ar putea fi făcut săptămâna viitoare.

În noiembrie 2022, Cisco a anunțat o restructurare care a afectat aproximativ 5% din forța sa de muncă, ceea ce a dus la cheltuieli în valoare de 600 de milioane de dolari constând în indemnizații.

Măsura vine într-un moment în care companiile din domeniul tehnologiei, inclusiv producătorii de telecomunicații Nokia și Ericsson, au eliminat mii de locuri de muncă anul trecut în încercarea de a reduce costurile.

Marile firme de tehnologie, cum ar fi Amazon, Alphabet și Microsoft au concediat zeci de mii de oameni de la începutul anului în curs.

Cisco și-a redus previziunile privind veniturile și profitul pentru întregul an în ultima conferință care a avut ca temă câștigurile companiei, indicând că cererea pentru echipamentele sale de rețea a încetinit.

Aceasta a pus slăbiciunea pe seama încetinirii comenzilor în primul trimestru.

În ultimii ani, compania s-a confruntat cu probleme legate de lanțul de aprovizionare și cu o încetinire a cererii după pandemie, ceea ce a accelerat vânzările companiei în materie de software, cum ar fi securitatea cibernetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel