Prima schimbare majoră a genomului SARS-CoV-2 a avut loc la începutul lunii martie 2020. Apoi, în Europa, noi tulpini de coronavirus au început să se răspândească cu o mutație comună în gena S, ce controlează producția acelei părți a învelișului SARS-CoV-2, care are legătură directă cu pătrunderea virusului în organism.
Acum, această mutație D614G, este prezentă în aproape toate variațiile coronavirusului. Răspândirea rapidă indică faptul că poate fi utilă pentru SARS-CoV-2, dar oamenii de știință nu cunosc încă mecanismul exact al acțiunii sale asupra virusului.
Într-un nou studiu, un grup de experți de la Institutul de Biochimie al Academiei de Știință din Taiwan, conduși de Danny Xu, au explicat de ce D614G a devenit rapid dominantă pe planetă. Experimentele efectuate au demonstrat că forma originală a proteinei S este foarte instabilă la temperaturi scăzute.
Citește și Vaccinurile COVID-19 devin APĂ DE PLOAIE, susțin 77 de experți
Acesta a fost motivul pentru care, spre deosebire de proteina S cu mutația D614G, forma inițială își poate schimbe forma în mod arbitrar. În special, 96% din probele de proteine fără această mutație și-au pierdut forma inițială la aproximativ șase zile după ce au fost refrigerate, iar în cazul proteinelor cu mutație, acest lucru s-a întâmplat doar cu 12%.
În plus, versiunile mutante ale proteinelor au rezistat la temperaturi mai ridicate și, în general, au rezistat mai bine schimbărilor drastice de mediu. Acest lucru poate explica de ce tulpinile SARS-CoV-2 cu D614G s-au răspândit foarte repede pe toate continentele în primăvara anului trecut.
Oamenii de știință speră că studiul suplimentar al D614G va ajuta la înțelegerea modului în care vaccinurile bazate pe fragmente de ARN coronavirus pot fi adaptate în mod eficient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...