O nouă directivă UE vizează unii șoferi români. Nu vor conduce cu peste 90 km/h
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Șofer / sursa: Freepik.com
Șofer / sursa: Freepik.com
Există o dezbatere la nivel european care ar schimba modul în care unii șoferi își conduc vehiculele. Felul în care este acordat permisul de conducere ar putea fi, de asemenea, modificat.

Una dintre propunerile Uniunii Europene care se află în dezbatere vizează restricționarea vitezei pentru o anumită categorie de șoferi români. Conform noilor reguli, aceștia nu vor mai putea conduce cu o peste 90 km/h și vor avea interdicție de conducere pe timp de noapte. Această inițiativă face parte dintr-o revizuire mai amplă a regulilor privind permisele de conducere propusă de Bruxelles.

Directiva Comisiei Europene, care este în dezbatere, ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul lunii martie. În prezent, au fost deja publicate primele reguli noi, iar acestea au generat diverse comentarii. Printre schimbările propuse se numără și înființarea unei baze de date care va facilita schimbul de informații între statele membre ale UE.

 

Reguli mai stricte pentru șoferii indisciplinați

 

Pe lângă aceste schimbări, Uniunea Europeană intenționează să standardizeze nivelul admis de alcool și droguri pentru șoferi. În acest sens vor fi schimbare amenzile și sistemul de puncte, pentru a asigura uniformitatea legislației în toate statele membre.

De asemenea, se prevede introducerea unor limite de viteză diferențiate în funcție de grupa de vârstă a șoferilor. Astfel, șoferii tineri vor avea restricții suplimentare, cum ar fi o viteză maximă de 90 km/h, inclusiv pe autostradă, și chiar interdicția de a conduce pe timp de noapte. După perioada de probă, toți șoferii începători vor fi obligați să susțină din nou examenul de conducere.

Aceste propuneri reflectă eforturile UE de a uniformiza regulile de circulație și de a îmbunătăți siguranța rutieră în rândul șoferilor europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel