O nouă emisiune de obligațiuni Bittnet Systems intră astăzi la tranzacționare la Bursa de Valori București
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa de la București
Bursa de la București
Bittnet Systems, prima companie din sectorul IT listată pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), listează vineri, 2 februarie 2024, o nouă emisiune de obligațiuni la bursă, în valoare de 10 milioane de lei.

Instrumentele nou emise de Bittnet se vor tranzacționa pe Piața Reglementată a BVB, sub simbolul BNET28. Alături de emisiunea de obligațiuni listată astăzi, Bittnet mai are listate încă două emisiuni de obligațiuni la BVB denominate în euro și monedă națională (simboluri: BNET26E și BNET27A). Cele trei emisiuni de obligațiuni au o valoare cumulată de aproximativ 25 milioane lei.

Emisiunea de obligațiuni a fost realizată în urma unei oferte publice de vânzare desfășurată în perioada 27 noiembrie - 12 decembrie 2023. Bittnet Systems a emis 100.000 de obligațiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate de 4 ani și 6 luni și scadență pe 15 iunie 2028. Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A și pentru oferta de obligațiuni BNET28, investitorii au putut subscrie în interval de preț, între 94 și 106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de acțiuni, iar Emitentul a decis închiderea ofertei la prețul egal cu valoarea sa nominală.

Rata dobânzii este fixă, de 9,6% pe an, plătibilă trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finanțare ale grupului.

“Având în vedere interesul semnificativ arătat de investitori pentru acestă ofertă prin subscrierea sa în proporție de 180%, avem în plan continuarea seriei noastre de obligațiuni prin același mecanism. În consecință, în funcție de obținerea aprobărilor necesare specifice ofertelor publice, ne propunem să lansăm o nouă emisiune de obligațiuni în primul trimestru al anului 2024 în condiții similare cu cea pe care o listăm astăzi”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

 

“Bittnet Systems a fost prima companie din sectorul IT listată la Bursa de Valori București în anul 2015, iar în ultimii nouă ani a devenit emitentul care a accesat periodic instrumentele de finanțare pe care piața de capital din România le pune la dispoziție pentru dezvoltare, creșterea vizibilității și extindere. De la o capitalizare de 8 milioane de lei la debutul tranzacționării, Bittnet Systems are astăzi o evaluare din partea investitorilor de 174 milioane de lei, iar acțiunile sale sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internațional de indici FTSE Russell”, a declarat Adrian Tănase, Director General al Bursei de Valori București.

Emisiunea de obligațiuni listată astăzi la Bursa de Valori a fost realizată prin intermediul BRK Financial Group.

 

“Realizăm alături de Bittnet a 3-a emisiune de obligațiuni, prin plasament privat sau prin ofertă publică, denominate în Euro sau RON și de o valoare nominală echivalentă în lei, de aproximativ 25 milioane lei. Totodată este a 3-a emisiune pe care, împreună cu Bittnet, o listăm pe piața secundară în ultimele 12 luni. Dacă ne uităm pe volumele de tranzacționare ale emisiunilor precedente deja listate, BNET26E și BNET27A, observăm o lichiditate semnificativă a celor două instrumente. Este un semn ca investitorii sunt interesați de asemenea instrumente financiare, chiar și după oferta inițială”, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Bittnet Systems a realizat în anul 2020 transferul pe Piața Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. În prezent, acțiunile companiei Bittnet Systems sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internațional de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligațiuni care se va tranzacționa începând de astăzi, 2 februarie, la Bursa de Valori București, sub simbolul bursier BNET28, este a opta de la listare și până în prezent pentru companie. Dintre acestea, trei se află la tranzacționare, celelalte fie fiind răscumpărate anticipat, fie rambursate la maturitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel