Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Qantas a informat că a ales modelul A350-1000 în defavoarea rivalului Boeing 777X şi pregăteşte o comandă pentru cel puţin 12 aparate. Faptul că australienii de la Qantas au optat pentru avioanele A350-1000, care vor fi echipate cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru a putea zbura timp de 21 de ore non-stop, consolidează poziţia de lider a Airbus pe segmentul zborurilor pe distanţe foarte lungi, într-un moment în care Boeing trece printr-o criză provocată de prăbuşirea avioanelor 737 MAX.
Tarom înregistrează pierderi majore. Ce măsuri vor fi luate
Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney - New York şi Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiţionate de ajungerea la un acord salarial cu piloţii care vor trebui să îşi extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore. O decizie finală cu privire la o comandă fermă va fi luată în luna martie.
Directorul general de la Qantas, Alan Joyce, a subliniat că transportatorul are "foarte multă încredere" în piaţa zborurilor non-stop între Sydney şi New York sau Londra pe baza rezultatelor înregistrate după doi ani în care a oferit zboruri non-stop între Londra şi Perth, un oraş din vestul Australiei, şi a înregistrat o primă de 30% faţă de rivalii pentru locurile la clasa premium.
"A350 este un avion fantastic şi contractul pe care îl negociem cu Airbus ne oferă cea mai bună combinaţie între termeni comerciali, eficienţa de combustibil, costuri şi experienţa clienţilor", a spus Alan Joyce.
În prezent, compania aeriană Singapore Airlines oferă cel mai lung zbor din lume, o cursă de 19 ore între Singapore şi New York, pentru care utilizează o versiune specială a modelului mai mic A350-900.
Airbus nu mai dezvăluie care sunt preţurile de listă pentru avioanele sale dar, pe baza listei de preţuri din 2018, comanda de la Qantas ar putea să se ridice la 4,4 miliarde de dolari, însă în mod normal constructorii de avioane acordă reduceri de preţuri pentru companiile aeriene care fac comenzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...