O verișoară a lui Putin, afectată de sancțiunile occidentale
Autor: Oana Pavelescu | 29 iun 2022, 22:22
Anna Tsivileva, născută Putina
Anna Tsivileva, născută Putina
Marea Britanie a anunțat cel mai nou val de sancțiuni care vizează cercul de apropiați ai lui Vladimir Putin, inclusiv pe o verițoară a acestuia.

Ministerul Afacerilor Externe britanic a declarat că Anna Tsivileva, verișoara lui Putin și care este și președinte al unei importante firme miniere, a fost sancționată.

Vladimir Potanin, al doilea cel mai bogat om din Rusia și susținător cheie al regimului lui Putin, a fost, de asemenea, sancționat miercuri din cauza războiului din Ucraina.

Guvernul britanic a declarat că sancțiunile au fost menite să "slăbească mașina de război rusă".

Cei doi vor avea activele înghețate și interdicție de călătorie.

Anna Tsivileva, care conduce compania minieră de cărbune rusească JSC Kolmar Group, a beneficiat în mod semnificativ de pe urma relației sale cu președintele, a declarat Foreign Office.

Potanin, despre care se spune că are o avere de 37,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, continuă să-și mărească și mai mult averea susținând regimul lui Putin, spune Marea Britanie.

Oligarhul, care conduce cel mai mare producător de nichel rafinat și paladiu din lume, Nornickel, a achiziționat banca rusă Rosbank și acțiuni la Tinkoff Bank în perioada de după invazia Ucrainei.

Potrivit rapoartelor, el și-a mutat superyacht-ul de 300 de milioane de dolari în paradisul sigur din Dubai, ca măsură de precauție.

Oligarhul a cheltuit 2 miliarde de dolari pentru construirea stațiunii de schi Rosa Khutor, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci - un proiect despre care a spus că va fi moștenirea pe care o lăsa în urmă, dar că speră să recupereze o parte din bani de la guvernul rus.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că: "Atâta timp cât Putin își continuă atacul detestabil asupra Ucrainei, vom folosi sancțiunile pentru a slăbi mașina de război rusă. Sancțiunile de astăzi arată că nimic și nimeni nu este exclus, inclusiv cercul de apropiați ai lui Putin."

Citește și: Cine este presupusa iubită a lui Vladimir Putin

Un grup de persoane și companii rusești au fost, de asemenea, sancționate pentru implicarea lor în susținerea regimului președintelui Bashar al-Assad din Siria.

De asemenea, Rusiei i se va interzice accesul la serviciile de trust din Marea Britanie, care permit unei persoane sau unei întreprinderi să gestioneze activele altei persoane.

Aceste noi măsuri sunt cele mai recente a unei serii de sancțiuni impuse de Marea Britanie, care a vizat peste 1.000 de persoane și peste 120 de întreprinderi.

Potrivit Marii Britanii, trei sferturi dintre companiile străine și-au redus operațiunile în Rusia și aproape un sfert s-au retras complet.

Aceasta vine în timp ce ministrul de externe Liz Truss, aflată la Madrid pentru un summit NATO, a declarat pentru BBC că Marea Britanie nu trebuie să devină "obosită sau să obosească" în sprijinul său pentru Ucraina.

Ea a mai afirmat că: "Este posibil să se ajungă la o pace de durată, în primul rând, doar atunci când Rusia este împinsă afară din Ucraina, în al doilea rând, când Rusia va fi trasă la răspundere pentru crimele de război îngrozitoare care au avut loc și, în al treilea rând, când știm că viitoarele agresiuni rusești pot fi prevenite, nu trebuie să permitem niciodată ca acest lucru să se mai întâmple. Trebuie să protejăm securitatea viitoare a Europei."

Ea a adăugat că este, de asemenea, dornică să ajute Taiwanul să se apere, în timp ce China își consolidează forțele armate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?