Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Abdallah Chatila, care a făcut avere cu afaceri în sectorul diamantelor şi în cel imobiliar din Geneva, a declarat pentru săptămânalul Le Matin Dimanche că a dorit să cumpere 'acele obiecte pentru ca ele să nu fie utilizate în scopuri de propagandă neonazistă'. 'Demersul meu este total apolitic şi neutru', a adăugat el.
Un obiect bizar a fost vândut cu 4,3 milioane $ la o licitație
La acea licitaţie organizată miercuri de casa germană Hermann Historica, omul de afaceri libanez a plătit 545.000 de euro pentru a achiziţiona 10 loturi, inclusiv un joben purtat de Hitler, o tabacheră a lui, maşina sa de scris şi o ediţie de lux a cărţii sale 'Mein Kampf', decorată cu efigii reprezentând o svastică şi un vultur şi care i-a aparţinut liderului nazist Hermann Goring.
'Populismul extremei drepte şi antisemitismul sunt pe cale să progreseze în toată Europa şi în lume. Nu voiam ca aceste obiecte să cadă în mâini nepotrivite şi să fie utilizate de persoane cu intenţii necinstite', a adăugat antreprenorul libanez pentru săptămânalul elveţian. Născut în 1974 în Beirut într-o familie de bijutieri creştini, Abdallah Chatila figurează în topul 300 al celor mai bogaţi oameni din Elveţia. După părerea lui, aceste relicve 'ar trebui arse', dar 'istoricii consideră că ele trebuie păstrate pentru memoria colectivă'.
Omul de afaceri libanez afirmă că a contactat asociaţia Keren Hayessod, care militează pentru construcţia şi dezvoltarea statului Israel. 'Le voi dona aceste obiecte (...), care ar trebui expuse într-un muzeu', a precizat el. Licitaţia a generat numeroase proteste în Germania, mai ales în rândul comunităţii evreieşti. Preşedintele Asociaţiei evreieşti europene, rabinul Menachem Margolin, a reamintit că Germania se află 'în fruntea Europei în ceea ce priveşte numărul de incidente antisemite semnalate'.
Aceeaşi asociaţie 'îndeamnă autorităţile germane să oblige casele de licitaţii să divulge numele cumpărătorilor', care 'ar putea fi apoi înscrişi pe o listă guvernamentală a persoanelor care trebuie să fie supravegheate', a adăugat Menachem Margolin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...