Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Planul de acţiune stabileşte trei obiective principale pe care UE trebuie să le îndeplinească până în 2030: cel puţin 78% dintre persoanele cu vârsta între 20 şi 64 de ani să aibă un loc de muncă; cel puţin 60% dintre adulţi să participe anual la cursuri de formare; numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială să fie redus cu cel puţin 15 milioane.
Vești PROASTE pentru românii care PLĂTESC credite sau chirii în EURO
Noile obiective principale pentru 2030 sunt compatibile cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU şi susţin ambiţia comună de a realiza o Europă socială puternică. Aceste obiective, împreună cu un tablou de bord social revizuit, îi vor permite Comisiei să monitorizeze progresele statelor membre în cadrul semestrului european. Comisia invită Consiliul European să aprobe aceste trei obiective şi face apel la statele membre să îşi definească propriile obiective naţionale pentru a contribui la acest efort.
Planul de acţiune privind Pilonul european al drepturilor sociale prezintă acţiuni concrete în vederea implementării în continuare a principiilor Pilonului european al drepturilor sociale, ca efort comun al statelor membre şi al UE, cu implicarea activă a partenerilor sociali şi a societăţii civile. Planul propune, de asemenea, obiective principale în materie de ocupare a forţei de muncă, de competenţe şi de protecţie socială, pe care UE va trebui să le îndeplinească până în 2030.
Este o ocazie pentru Europa să îşi actualizeze cadrul de reglementare în domeniul social, integrând totodată cu succes transformările determinate de noile evoluţii societale, tehnologice şi economice şi de consecinţele socio-economice ale pandemiei. Comisia a început deja să pună în aplicare principiile pilonului, propunând iniţiative precum "Sprijinirea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor" şi "Salarii minime adecvate în 2020". Comisia prezintă şi o Recomandare referitoare la un sprijin activ eficace pentru ocuparea forţei de muncă în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19 (EASE), cu scopul de a sprijini o redresare generatoare de locuri de muncă.
"Redresarea noastră economică trebuie să fie favorabilă incluziunii, echitabilă şi generatoare de locuri de muncă. De aceea, Comisia propune o agendă ambiţioasă pentru implementarea Pilonului european al drepturilor sociale şi invită statele membre să sprijine activ ocuparea forţei de muncă în etapa de redresare după criza provocată de pandemia de COVID-19. Dorim astfel să semnalăm importanţa unei tranziţii progresive de la politicile de urgenţă la cele de redresare pentru pieţele forţei de muncă, tranziţie care va fi sprijinită de UE din sursele sale de finanţare disponibile, inclusiv FSE+ şi Mecanismul de redresare şi rezilienţă", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv pentru o economie în serviciul cetăţenilor.
La rândul său, comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a precizat că pilonul european al drepturilor sociale a reprezentat "punctul nostru de referinţă pentru construirea unei Europe sociale puternice".
"În prezent, dorim să îl revigorăm prin transformarea principiilor sale în acţiuni. Crearea de locuri de muncă şi asigurarea faptului că cetăţenii deţin competenţele adecvate pentru a le ocupa reprezintă una dintre principalele noastre priorităţi. Acesta este obiectivul EASE. Avem, de asemenea, obligaţia colectivă de a combate sărăcia în UE şi de a crea o societate favorabilă incluziunii. Toţi avem un rol de jucat. Aştept cu interes reiterarea angajamentului faţă de drepturile sociale cu ocazia Summitului social din luna mai", a adăugat el.
Comisia a prezentat, ca o acţiune concretă în temeiul principiului 4 al pilonului, o recomandare referitoare la un sprijin activ eficace pentru ocuparea forţei de muncă în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19 (EASE). Prin această recomandare, Comisia le oferă statelor membre orientări concrete cu privire la măsurile de politică, sprijinite de posibilităţile de finanţare ale UE, care sunt necesare pentru a realiza o tranziţie progresivă de la măsurile de urgenţă luate pentru a menţine locurile de muncă în contextul crizei actuale la noile măsuri necesare pentru o redresare generatoare de locuri de muncă.
Recomandarea promovează crearea de locuri de muncă şi tranziţiile profesionale de la sectoarele în declin la sectoarele în expansiune, în special la cel digital şi la cel ecologic. Aceste noi măsuri ar trebui să conţină trei elemente: stimulente pentru angajare şi sprijin antreprenorial; oportunităţi de perfecţionare şi recalificare şi un sprijin mai mare din partea serviciilor de ocupare a forţei de muncă. Pentru finanţarea măsurilor EASE, statele membre pot recurge la fondurile UE disponibile, inclusiv la Mecanismul de redresare şi rezilienţă şi la Fondul social european Plus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...