Șoc pe piața germană. Carne de zebră, în galantarele unui retailer. Cât costă
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
O companie germană vinde carne de ... zebră, în pachete care conțin fripturi de 300 g ce se vând cu 6,99 euro.

Pe lista animalelor protejate figruează toate cele trei specii de zebre ca fiind mai mult sau mai puțin în pericol de extincție.

Germanii se arată scandalizați, după ce pe rafturile magazinelor Netto au apărut pachetele cu carne de zebră, mulți dintre aceștia declarând pe rețelele de socializare că vor boicota compania.

Conform infrmațiilor furnizate de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii din cadrul ONU, zebra Grevy este amenințată cu dispariția, în natură mai existând numai 2000 de exemplare. Zebrele de munte sunt și ele în pericol iar cele de câmp potențial în pericol. Conform Covenției de la Washington, numai carnea zebrelor de câmp poate fi comercializate.

În natură, braconajul și distrugerea habitatului sunt principalele amenințări la adresa zebrelor. În mod normal aceste animale trăiau pe tot teritoriul Africii, însă în antichitate acestea au fost decimate în nordul continentului.

Netto, retailer-ul care a pus în vânzare carnea, refuză să spună despre ce specie de zebre este vorba. Singurul lucru pe care l-au spus este că produsul vine din Africa de Sud, că a fost cumpărat la un preț promoțional și va fi vâdut tot stocul.

Jurnaliștii de la publicația BILD a încercat să afle de la Netto dacă animalele de la care provine carnea au fost crescute în ferme, însă compania a refuzat să răspundă și al această întrebare.

Este evident însă faptul că animelele au fost vânate deoarece pe ambalaj scrie că cei care consumă carnea trebuie să fie atenți la reziduuri lăsate de gloanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel