"Ochiul lui Dumnezeu", ceasul creat special pentru Regina Elisabeta, scos la licitaţie în Bucureşti
Autor: DCBusiness Team | 16 mai, 14:57
O bijuterie unică a fost scoasă la licitație
O bijuterie unică a fost scoasă la licitație
Cea mai mare colecţie de ceasuri Rolex şi ceasul-bijuterie creat special pentru Regina Elisabeta a României se numără printre loturile scoase, joi, la vânzare de casa Artmark.

Ceasul pentru Regina Elisabeta a României, în formă de "Ochiul lui Dumnezeu" din aur filigranat, decorat cu diamante şi miniaturi din email, a fost realizată în 1885 de către celebrul bijutier german Franz Carl Telge, furnizor al familiei regale. Piesa muzeală, care se deschide asemenea unui flori, lăsând la vedere trei panouri din email pictat cu Orfeu, David şi Nimfă, are un preţ de pornire de 25.000 de euro.

Între cele aproximativ 100 de ceasuri din licitaţie se remarcă modelul Rolex Oyster Perpetual din platină. Piesa unisex creată în 2014 are un preţ de pornire de 23.000 de euro. O inovaţie pentru anul în care a fost creat este şi ceasul Rolex Sea-Dweller Great White, care are, în licitaţie, preţul de pornire de 12.000 de euro. Cu un an înaintea producerii modelului din licitaţie, Rolex a introdus un nou cadran pentru Sea-Dweller, în prezent cunoscut sub numele de "Great White". Un model considerat reper pentru ceasurile moderne de scufundări este şi ceasul Rolex Submariner, care are preţul de pornire, în licitaţie, de 9.000 de euro.

Ceasurile scoase la vânzare sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi de bună funcţionare.

În cadrul sesiunii se regăsesc şi genţi ale unor mărci celebre. O geantă Hermes, Birkin 30, din piele Togo, de culoare Bleu du Nord, are un preţ de pornire de 8.000 de euro, iar o geantă Kelly Bag, realizată din piele Togo, de culoarea Rose Pourpre, are preţul de pornire de 10.000 de euro.

 

Citeşte şi: Maşina cumpărată de Nicolae Ceauşescu pentru Zoia, scoasă la licitaţie cu un preț de pornire de doar 500 de euro

 

Un Renault sport, care în urmă cu 40 de ani a fost achiziționat de familia Ceaușescu, iar astăzi reprezintă o mașină sport vintage, de colecție, este scos la licitație joi, pe 19 mai.

Astfel, familia Ceaușescu achiziționează în 1983 un exemplar Renault Fuego GTS, pe care să îl facă cadou fiicei lor Zoia Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia cu Mircea Oprean, pe atunci cadru universitar în Universitatea Politehnică București. Mașina a fost comandată direct la Uzinele Renault din Franța, iar de achiziționarea și dotarea sa s-ar fi ocupat un serviciu specializat al Securității. Istoria zice că pentru achiziționarea exemplarului GTS s-ar fi vândut un alt autoturism Mercedes ce ar fi aparținut familiei și ar fi fost condus tot de Zoia Ceaușescu.

Îndată după Revoluția din 1989, automobilul sport a fost pus sub sechestru de către Procuratura Generală, pentru ca, abia 7 ani mai târziu, o dată cu dispunerea încetării urmăririi penale, să fie restituită urmașilor familiei Ceaușescu, împreună cu alte bunuri personale.

Autoturismul sport are în licitație un preț de pornire de doar 500 de euro, anunţă cei de la Artmark.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe