Octavian Jurma: În decembrie, ne vom confrunta cu o creștere a numărului de cazuri
Autor: Antonio Grigore | 24 noi, 17:24
Ne vom confrunta cu un nou val de îmbolnăviri
Ne vom confrunta cu un nou val de îmbolnăviri
Medicul Octavian Jurma estimează că în România numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2 va crește ușor în decembrie. În prezent, situația este mai gravă decât se crede deoarece nu se fac teste, mai spune specialistul.

Specialistul susține că orice prognoză în România este mult îngreunată de „raportarea incompletă a datelor rezultate din secvențiere și de inhibarea testării”. De aceea, Jurma crede că în prezent situația epidemiologică este mult mai gravă decât o arată statisticile.

Trei scenarii 

Unul dintre scenariile posibile după care poate evolua rata de infectare în România în continuare este o creștere lentă cu oscilații mari după minimul valului 4, care va fi probabil în timpul vacanței din decembrie când testarea va coborî la minimele anului.

Un alt scenariu, mult mai sinistru, este că valul 4 este de fapt întârziat cu 2 luni în România (septembrie) față de valul 4 din Franța sau Italia și va fi urmat peste 2 luni, în ianuarie, de o recidivă mai agresivă chiar decât valul 4. Este un scenariu enunțat și de col. dr. Gheorghiță.

În opinia mea, scenariul curent cel mai probabil pentru România este...

G Ad:

Citește tot articolul pe Radio DCNews

Secretul succesului nostru este evident testarea în masă, mai precis absența ei. România are acum o rată de testare zilnică de doar 2,500 teste per milion de locuitori în plin val 4-Delta”, mai spune Octavian Jurma, preluat de mediafax.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro