Șoferi de ambulanță. O nouă obligație. Nu doar pentru ei
Autor: Simona Haiduc | 29 oct 2019, 16:39
Este pentru siguranța traficului
Este pentru siguranța traficului
Un proiect legislativ intrat recent în dezbatere publică și menit să prevină accidentele rutiere îi trimite pe cei care condus mașini speciale, inclusiv șoferii de ambulanțe, la cursuri de condus defensiv. 

Această nouă obligație apare în Propunerea legislativă privind completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, document ajuns pe masa senatorilor și care mai are nevoie de aprobarea Parlamentului și publicarea în Monitorul Oficial.

Dacă va parcurge cu bine întreg traseul legislativ și va intra în vigoare, noua măsură trebuie respectată de șoferii mașinilor dotate cu girofaruri. Ei vor fi nevoiți să participe obligatoriu la cursuri de conducere defensivă, în cadrul cărora șoferii vor beneficia de pregătire specială pentru prevenirea accidentelor rutiere.

După cum stabilește Codul rutier, mașinile speciale sunt cele dotate cu girofaruri, indiferent de culoarea lor. Este vorba despre mașini de poliție, de pompieri, jandarmerie, ambulanță, armată sau mașini folosite la transportul anumitor mărfuri sau substanțe periculoase, la repararea drumurilor, la deszăpezire sau la transporturile agabaritice.

Citește și Vehiculele pe care le poți conduce cu permis categorie B

Pe de altă parte, proiectul conține, pe lângă obligația amintită mai sus și care-i vizează exclusiv pe șoferii mașinilor speciale, și măsuri menite să încurajeze participarea șoferilor la cursuri de conducere defensivă, ce pot contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, atât persoanele fizice cât și firmele care plătesc salariaților cursuri de conducere defensivă vor putea deduce cheltuielile cu acestea din impozitul pe venit ori pe profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Prima agenție de turism spațial oferă experiențe inedite

Prima agenție de turism spațial din lume a fost lansată...

Pescuitul maritim românesc primește fonduri europene

Comisia Europeană a anunţat, joi, că a adoptat programul...

Divorțul la notar. Cât costă și ce acte sunt necesare

Divorțul la notar este posibil în România încă din anul...

Coasigurat. Cine poate fi și ce acte sunt necesare

Cei care nu au niciun venit pot fi asigurați la sistemul...

Aurul atinge un maxim al ultimelor două săptămâni

Aurul a atins joi un maxim al ultimelor două săptămâni,...

Crossuri externe