Șoferii fără RCA, identificați în trafic prin intermediul camerelor
Autor: DCBusiness Team | 05 feb 2019 / 11:56
Cristian Roșu
Cristian Roșu
Mașinile care nu au asigurare RCA ar putea să fie identificare cu ajutorul unor camere speciale, a declarat Cristian Roșu, vicepreşedinte ASF, în timpul conferinței Quo Vadis piaţa de asigurări în 2019, organizată astăzi, la București, de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News si DC Business..

"Este o idee pe care am preluat-o, nu îmi aparţine, nu am drepturi de autor. Am preluat-o şi este o idee interesantă pe care ar trebui să o discutăm cu CNAIR. Trebuie să vedem în ce măsură există posibilitatea tehnică de a realiza acest fel de supraveghere, astfel încât, odată cu citirea numerelor maşinilor şi identificarea lipsei rovinietei, să se facă o căutare în bazele de date, astfel încât să se identifice şi maşinile neasigurate RCA", a spus Cristian Roşu.

"Din punct de vedere tehnic, se poate. Aş vrea însă să înţelegeţi un context: în jurul camerei există trei actori importanţi. Este CNAIR-ul, care urmăreşte dacă s-a plătit sau nu s-a plătit tariful de rovinietă sau peajul la Feteşti, există Poliţia, care are baza de date, şi există conexiunea realizată prin STS", a explicat Narcis Neaga, director general CNAIR, acesta subliniind că ar exista o sensibilitate atunci când vine vorba de supraveghere.

Citește și: Transparență și siguranța consumatorilor, pe piața de asigurări

G Ad:

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro