Oligarh rus, adus la "sapă de lemn": Nu știu cum să TRĂIESC
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Oligarh rus, adus la "sapă de lemn": Nu știu cum să TRĂIESC / FOTO: Pexels
Oligarh rus, adus la "sapă de lemn": Nu știu cum să TRĂIESC / FOTO: Pexels
Mihail Fridman, care are o avere netă de 7,5 miliarde de lire sterline, a fost nevoit să trăiască cu o alocație lunară de 2.500 de lire sterline după ce a fost lovit de sancțiuni pe care le descrie ca fiind "nefondate și nedrepte".

Mihail Fridman, care avea o avere netă de 7,5 miliarde de lire sterline, a fost sancționat de Uniunea Europeană la 28 februarie și de Marea Britanie la 15 martie.

Averea miliardarului a scăzut cu 3 miliarde de lire sterline și i s-a cerut să trăiască cu 30.000 de lire sterline pe an, ceea ce poate părea un trai confortabil pentru o persoană obișnuită - dar el susține că e imposibil de trăit.

El a declarat pentru Bloomberg: "Nu știu cum să trăiesc. Nu știu cum să trăiesc. Chiar nu știu".

De asemenea, miliardarul a catalogat sancțiunile drept "nefondate și nedrepte" și a declarat că le va contesta, potrivit Reuters.

Fridman, cofondator al firmei de investiții londoneze LetterOne și fost membru al consiliului de administrație al companiei bancare rusești Alfa-Bank, susține că i-a fost înghețat cardul bancar din Marea Britanie din cauza sancțiunilor.

Câţi bani primesc de la stat românii care găzduiesc refugiați ucraineni - Decizia Guvernului

El trebuie să solicite o licență pentru a cheltui bani înainte ca guvernul britanic să decidă cât de rezonabilă este cererea.

Ca urmare a sancțiunilor, el a demisionat din consiliul de administrație al Alfa-Bank la o zi după ce a fost sancționat de UE.

Dar, deși nu este de acord cu sancțiunile care i se aplică, recunoaște că problemele sale sunt nimic în comparație cu cele ale celor aflați în război în Ucraina.

El a declarat: "Problemele mele sunt cu adevărat nimic în comparație cu problemele lor".

Vestea vine după ce Fridman a avertizat că sancțiunile nu vor face nimic pentru a opri războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel