Oligarhul Roman Abramovici a dat lovitura în Israel. Ce a făcut
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Roman Abramovici nu renunță la pasiunea sa / Foto: Arhivă
Roman Abramovici nu renunță la pasiunea sa / Foto: Arhivă
  • Roman Abramovici nu renunță la pasiunea sa / Foto: Arhivă
Miliardarul rus Roman Abramovici, despre care presa din țara lui susține că s-ar fi ascuns de pandemia de covid-19 pe unul dintre iahturile sale de lux, așteptând să treacă pericolul, a cumpărat cea mai scumpă vilă din Israel.

Noua proprietare a patronului clubului de fotbal Chelsea se află în cartierul exclusivist Pituah, din orașul Herzliya și este amplată pe un teren cu suprafața totală de un hectar. Abramovici, care mai deține active imobiliare în Israel, dar și în Marea Britanie și Statele Unite, a plătit pentru noua lui locuință 65 de milioane de dolari. 

Omul de afaceri a cumpărat vila de la alt miliardar, Alan Howard, care a achiziționat-o în 2006 pentru 9 milioane de dolari. A cheltuit însă o avere pentru modernizarea proprietății, cu extinderea clădirii principale și construirea altor două anexe proiectate special un arhitect renumit în Israel. 

Una este o sală de oaspeți de 1000 de metri pătrați, alta, o căsuță de oaspeți cu patru dormitoare. În plus, a fost amenajat un teren de tenis și o piscină pe platformă hidraulică și care poate fi transformată într-o zonă de relaxare și de organizare de evenimente. 

Vila a fost scoasă la vânzare în urmă cu doi ani, vechiul proprietar dorind să obțină din vânzarea ei 100 de milioane de dolari, dar suma a speriat, se pare, pe toți potențiali cumpărători. Nu este prima achiziția făcută de Abramovici în Israel, a cărui cetățean a devenit după ce Marea Britanie a refuzat să-i acorde viză de ședere temporară pe fondul scandalului generat de otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal, în urmă cu doi ani. 

Citește și Iahturile oligarhilor, mai scumpe decât flota militară a Rusiei!

Astfel, în 2015, el a cumpărat un teren de 1500 metri pătrați în cartierul istoric din Tel Aviv și unde se află un hotel și câteva construcții cu un etaj. Potrivit presei locale, Abramovici ar fi dorit să-și facă aici o vilă, perfect încadrată în spiritul arhitectural al locului. Iar anul trecut, omul de afaceri rus a mai cumpărat o clădire în Tel Aviv, pentru care a plătit 57,8 milioane de dolari și pe care ar dori să o transforme în hotel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel