Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pfizer a prognozat vineri că pandemia COVID-19 nu se va termina până în 2024 și a declarat că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii de 2-4 ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea.
Compania a precizat că testează o serie de trei doze de vaccin la toate grupele de vârstă sub 16 ani, inclusiv la copiii de 2-4 ani. Anterior, compania se aștepta la date de la această grupă de vârstă în acest an, dar a declarat că nu se așteaptă ca întârzierea să schimbe semnificativ planurile de a depune cererea de autorizare de urgență pentru utilizare în al doilea trimestru al anului 2022.
"Datele ilustrează impactul unui rapel și faptul că vaccinul nostru funcționează cel mai bine ca un regim primar de trei doze", a declarat Mikael Dolsten, directorul științific, în cadrul unei conferințe telefonice.
Vaccinurile COVID-19 de la producătorul american de medicamente Johnson & Johnson și Sinopharm din China, precum și vaccinul Sputnik V din Rusia nu au avut nicio activitate de neutralizare împotriva variantei Omicron, potrivit unui studiu care nu a fost încă revizuit de colegi.
Studiul - realizat, printre altele, de Humabs Biomed SA, o unitate a Vir Biotechnology, și de Universitatea din Washington - a comparat activitatea unor vaccinuri și tratamente COVID-19 utilizate pe scară largă împotriva Omicron și împotriva tulpinii originale a virusului detectate pentru prima dată în China.
OMICRON devine dominant dar DELTA continuă să toace Europa
Bill Gates, prima CONFESIUNE despre predicţia CORONAVIRUSULUI
Expertul care descoperit Omicron, îngrijorat de rapiditatea mutațiilor
Vaccinurile de la Moderna, AstraZeneca, Pfizer și partenerul BioNTech au păstrat activitatea împotriva Omicron, dar răspunsul anticorpilor a fost mult redus în comparație cu tulpina originală, a constatat studiul.
De asemenea s-a constatat și că scăderea a fost mai puțin pronunțată în cazul persoanelor vaccinate care au fost infectate anterior.
Centrul Gamaleya din Rusia a emis o declarație în care afirmă că vaccinul Sputnik V a fost testat "în mod deliberat, folosind mostre de ser care nu sunt reprezentative" și, prin urmare, nu se pot trage concluzii cu privire la eficacitatea sa împotriva variantei Omicron pe baza studiului.
Fondul rus de investiții directe a declarat vineri că vaccinul induce un răspuns "robust de neutralizare" a anticorpilor împotriva variantei Omicron, citând un studiu preliminar de laborator realizat de Centrul Gamaleya.
Studiul Humabs Biomed a mai constatat că, în timp ce eficacitatea medicamentului COVID-19 sotrovimab de la GlaxoSmithKline și Vir Biotech s-a redus de trei ori împotriva Omicron în comparație cu tulpina originală, tratamentele cu anticorpi monoclonali de la Regeneron și Eli Lilly și-au pierdut complet activitatea neutralizantă împotriva tulpinii.
Constatarea este în concordanță cu testele recente de laborator care demonstrează că cele două tratamente își pierd cea mai mare parte a eficacității atunci când sunt expuse la varianta Omicron.
Într-un studiu din lumea reală publicat în această săptămână, s-a văzut că vaccinul COVID-19 de la Pfizer-BioNTech a fost mai puțin eficient în Africa de Sud în ceea ce privește evitarea spitalizării persoanelor infectate cu virusul de când a apărut varianta Omicron luna trecută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...