OMICRON nu va fi ultima mutație! Experții NU cred în MINUNI
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Experții, despre simptomele pe care le aveți la infectarea cu subvarianta Omicron BA2
Experții, despre simptomele pe care le aveți la infectarea cu subvarianta Omicron BA2
Oamenii de știință au avertizat că răspândirea rapidă a tulpinii "omicron" poate fi percepută ca o dovadă că nu este vorba despre ultima versiune a coronavirusului care va bulversa omenirea, relatează agenția Associated Press.

Fiecare infecție îi oferă virusului oportunitatea de a suferi modificări, iar "omicron" și-a demonstrat deja capacitatea de a se răspândi rapid, spun experții. Potrivit epidemiologului de boli infecțioase de la Universitatea din Boston, Leonardo Martinez, cu cât "omicronul" se răspândește mai repede, cu atât sunt mai multe posibilități de mutații, ceea ce ar putea duce la apariția altor versiuni ale virusului SARS-CoV-2. 

Potrivit experților, este mai probabil ca tulpina "omicron" decât tulpina "delta" să reinfecteze persoanele diagnosticate anterior cu COVID-19 și să provoace o boală ușoară la persoanele vaccinate, atacându-i în același timp și pe cei nevaccinați.

Virusul va evolua", subliniază experții. Pentru a "frâna" apariția unor noi variante ale coronavirusului, oamenii de știință subliniază necesitatea de a respecta măsurile de siguranță publică, cum ar fi purtarea măștilor și vaccinarea.

"Vaccinurile oferă în continuare protecție, iar vaccinările de rapel reduc semnificativ bolile grave, internările în spital și decesele", se arată în articol.

Citește și Vaccinarea obligatorie! Ministrul Sorin Cîmpeanu pune punctul pe ”i”

Între timp, primul caz de infectare cu tulpina COVID-19 "omicron" a fost detectat sâmbătă în capitala chineză Beijing, a anunțat Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din oraș.

"Un nou caz localizat de infecție cu COVID-19 a fost confirmat la Beijing la ora 19.29, pe 15 ianuarie", se arată în raport, care a precizat, de asemenea, că tulpina în cauză este Omicron.

Se precizează că bolnavul locuiește în districtul Haidian, situat în nord-vestul orașului. Persoana bolnavă nu a călătorit și nu a locuit în alte provincii și orașe din China în ultimele 14 zile.
Beijing va găzdui Jocurile Olimpice în perioada 4-20 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel