Omicron. Un studiu din Scoția vine cu vești bune
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Florona, noua ÎNGRIJORARE a medicilor
Florona, noua ÎNGRIJORARE a medicilor
Varianta omicron a SARS-CoV-2 a luat pe sus națiunile lumii răspândindu-se cu o viteză nemaiîntâlnită de când s-a declanșat pandemia de COVID-19.

Acum, un studiu realizat în Scoția spune că infecția cu varianta omicron a Covid-19 este mult mai puțin probabilă să ducă pacienții la spital decât cazurile în care este implicată tulpina delta, scrie Bloomberg.

Mai precis, studiul sugerează că omicron este asociat cu reducerea cu două treimi a riscului de spitalizare în comparație cu varianta anterioară, deși este, de asemenea, mai contagioasă. 

În timp ce dozele de rapel oferă o protecție mai mare împotriva tulpinii delta, o a treia injecție oferă, de asemenea, o protecție suplimentară substanțială împotriva riscului de infecție simptomatică pentru omicron, au constatat cercetătorii.

Studiul se adaugă la alte constatări preliminare, inclusiv în Africa de Sud, care arată că noua tulpină este mai puțin probabil să provoace boli grave. 

Omicron. Test PCR REVOLIȚIONAR. CE anunță o nouă tehnologie simplificată

În sfârșit! Americanii au găsit VACCINUL TOTAL împotriva coronavirusului

OMS avertizează națiunile lumii: ”Vine furtuna!”

"Deși sunt preliminare, aceste date naționale ar trebui să ofere asigurări că omicron este substanțial mai puțin probabil să provoace rezultate severe decât delta", se arată în raport, adăugând că sunt necesare studii suplimentare. 

Cu toate acestea, noua tulpină este, de asemenea, mai contagioasă decât variantele anterioare, ceea ce a dus la niveluri zilnice record de cazuri în Marea Britanie, ceea ce ar putea anula beneficiul unei severități mai scăzute, au spus cercetătorii. 

Liderii din domeniul sănătății publice au avertizat că alți factori, cum ar fi numărul mai mare de persoane vaccinate sau care au avut anterior Covid, ar putea complica orice comparație cu punctele anterioare ale pandemiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel