OMS avertizează: Pregătiți-vă! Curând vine ALTA
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un apel disperat
Un apel disperat
Omenirea trebuie să înceapă să se pregătească pentru o nouă pandemie. Este îndemnul lansat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-o declarație difuzată în ajunul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării generale, programată pentru 9-14 noiembrie.

”Trebuie să ne pregătim încă de pe acum pentru următoarea pandemie. Anul trecut am văzut că țările cu o infrastructură dezvoltată, gata oricând să facă față unor situații excepționale în domeniul sănătății, au reușit să adopte rapid măsuri de stăvilire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și să lupte împotriva lui”, a arătat OMS.

Organizația a analizt că analizează o rezoluție care, teoretic, ar urma să întârească gradul de pregătire a statelor la noile pandemii printr-o strictă respectare a regulilor medico-sanitare. 

În același timp, OMS a atras atenția că următoarele câteva luni situația epidemiologică la nivel mondial din cauza covid-19 va fi extrem de grea. ”Privind lucrurile în plan global, ne aflăm în etapa critică a pandemiei, în special în emisfera nordică”, a precizat instituția mondială.

Citește și ASPIRINA e bună sau nu împotriva COVID-19? Ce spun experții

În mesajul lor, experții OMS au avertizat că fără respectarea anumitor condiții, apariția unor vaccinuri împotriva covid-19 nu va rezolva problema. ”Aceste mijloace de salvare a vieților, precum vaccinuri sau alte tratamente, vor fi cu adevărat eficiente numai dacă vor ajunge la cei mai vulnerabili și concomitent în toate țările lumii”, au precizat specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel