OMV a preluat operaţiuni ale grupului Shell, pentru 578 milioane de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Compania petrolieră OMV
Compania petrolieră OMV
Grupul energetic austriac OMV a finalizat preluarea operaţiunilor upstream ale grupului anglo-olandez Shell din Noua Zeelandă, preţul achiziţiei fiind de 578 milioane de dolari.

În urma acestui acord, OMV a preluat de la Shell participaţiile sale la activele Pohokura (48%), cel mai mare câmp gazifer din Noua Zeelandă, şi Maui (83,75%), precum şi infrastructura conexă pentru producţia, stocarea şi transportul hidrocarburilor.

OMV era partener la activele achiziţionate, cu participaţii anterioare de 26% la Pohokura şi 10% la Maui, şi acum va deveni proprietar la ambele joint-venture. De asemenea, angajaţii Shell vor deveni parte a companiei OMV New Zealand.

Citește și Un nou zăcământ de gaze a intrat în exploatarea OMV Petrom

"Această achiziţie este un pas important în transformarea Australasiei într-o regiune cheie, în linie cu strategia noastră", declara, în luna martie, directorul OMV, Rainer Seele, când a fost anunţată pentru prima dată această tranzacţie.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 de milioane de barili echivalent petrol în 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel