OMV Petrom a transferat 40 de zăcăminte de ţiţei şi gaze din România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este vorba despre un transfer de activități
Este vorba despre un transfer de activități
OMV Petrom a semnat un contract privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Dacian Petroleum SRL, în contexul unui transfer de activitate, potrivit unui comunicat al companiei de energie transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României şi au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.700 baril echivalent petrol (bep)/zi, reprezentând circa 1% din producţia OMV Petrom. Transferul drepturilor şi obligaţiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităţilor, conform Legii Petrolului.

Dacian Petroleum S.R.L. a încheiat contractul de transfer al activităţii având ca scop extinderea duratei de viaţă a celor 40 de zăcăminte, considerate marginale pentru OMV Petrom. În baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele şi infrastructura de ţiţei şi gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariaţi.

Potrivit sursei citate, procesul de selecţie a companiei care va prelua licenţele s-a desfăşurat în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 30 de luni, cu participarea unor companii din România şi din străinătate.

Citește și Benzina la pompă s-a ieftinit cu 32 de bani pe litru

Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zăcăminte: 19 zăcăminte în august 2017 şi alte 9 în martie 2019, toate către Mazarine Energy România SRL.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfârşitul lunii septembrie 2019, sub doua branduri, OMV şi Petrom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel