OMV Petrom recunoaște că a redus producția de gaze

Autor: Matei Ion
Data publicării:
OMV Petrom a înregistrat un profit în SCĂDERE MAJORĂ
OMV Petrom a înregistrat un profit în SCĂDERE MAJORĂ
Reprezentanţii OMV Petrom confirmă că producţia de gaze a companiei a fost redusă, ca urmare a opririi instalaţiilor de la Hurezani, şi sunt achiziţionate gaze de pe piaţă, inclusiv din importuri, pentru a asigura disponibilitatea gazelor în SNT.

"După? cum a fost anunţat în REMIT, în perioada 16 - 22 septembrie, staţia de compresoare şi staţia de tratare a gazelor de la Hurezani au intrat în perioada planificată de mentenanţă şi inspecţie anuală. În consecinţă?, instalaţiile de producţie a gazelor au fost oprite pentru a permite accesul în siguranţă la rezervoare şi conducte până pe 22 septembrie, cu un impact de cca. 4 mn Scm/zi. Ţinâ?nd cont de cele de mai sus, pentru perioada menţionată, am suspendat injecţia de gaz în depozit şi asigură?m disponibilitatea gazelor în SNT prin achiziţia de pe piaţă?, inclusiv importuri", se menţionează în răspunsul la o solicitare a AGERPRES.

Importurile de gaze ale României se ridică, vineri, la 20% din consumul naţional, în contextul în care OMV Petrom a oprit mai multe instalaţii de la hub-ul de gaze Hurezani, unde se află principala staţie de tratare a gazelor din ţară, declaraseră pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

Astfel, potrivit site-ului Transgaz, vineri la ora 14:00 în sistemul naţional de gaze erau 25,2 milioane de metri cubi pe zi, din care 19,4 milioane de metri cubi producţie internă şi 5,8 milioane de metri cubi din import.

Ponderea importurilor (20% din total) este foarte mare, având în vedere că, în timpul verii, producţia internă acoperă de regulă consumul ţării.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OMV Petrom, hub-ul de gaze de la Hurezani deserveşte patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul companiei, este situat în judeţul Gorj şi include cea mai mare staţie de tratare a gazelor din ţară.

În 2018, producţia din zăcămintele conectate la hub-ul centralizat de tratare a gazelor Hurezani s-a ridicat la 1,5 miliarde metri cubi, adică aproximativ 15% din producţia totală de gaze a ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro

pixel