OMV Petrom s-a delistat de la Bursa de Valori din Londra
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
London Stock Exchange / FOTO: Wikipedia
London Stock Exchange / FOTO: Wikipedia
Un raport în acest sens a fost remis Bursei de Valori București.

OMV Petrom anunţă intrarea în vigoare a delistării GDR-urilor de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange, potrivit unui raport al companiei remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Urmare a raportului curent din data de 24 august 2023, societatea anunţă prin prezentul că: toate certificatele globale de depozit emise conform Regulamentului S (ISIN: US67102R3049) (Simbol: PETB) şi toate certificatele globale de depozit emise conform Regulii 144A (ISIN: US67102R2058) (Simbol: PETR) - împreună, "GDR-urile" -, reprezentând acţiuni ordinare ale societăţii având o valoare nominală de 0,1 lei fiecare (acţiunile), un GDR reprezentând 150 de acţiuni, sunt, începând de astăzi, ora 8:00 a.m. (ora Regatului Unit), delistate de pe Lista Oficială a Autorităţii de Conduită Financiară, iar tranzacţionarea GDR-urilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori din Londra a încetat", se spune în document.

Decizia privind aprobarea delistării a fost aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor OMV Petrom din data de 26 aprilie 2023.

Certificatele de depozit globale ale OMV Petrom au fost admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a bursei londoneze în octombrie 2016.

"În data de 20 octombrie, ca urmare a încheierii ofertei publice secundare privind vânzarea de către Fondul Proprietatea a până la 3.641.100.108 de acţiuni (sub formă de acţiuni ordinare şi GDR-uri) deţinute în OMV Petrom, Citibank, N.A., o asociaţie bancară naţională organizată în conformitate cu legile Statelor Unite ale Americii, a emis 2.492.328 de GDR-uri, reprezentând 373.849.200 de acţiuni ordinare ale companiei cu o valoare nominală de 0,1 lei per acţiune. În data de 20 octombrie 2016, GDR-urile au fost admise la listare pe segmentul standard al listei oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară a Regatului Unit (UK Financial Conduct Authority) şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange)", anunţa compania în 2016. 

Citește și Depozitarul Central începe distribuirea de dividende pentru OMV Petrom

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel