OMV Petrom vrea să ajungă la 1.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Stație de încărcare a mașinilor electrice
Stație de încărcare a mașinilor electrice
OMV Petrom vizează să ajungă la o mie de puncte de încărcare pentru vehicule electrice în regiune, până la sfârşitul anului 2024, după finalizarea tranzacţiei de achiziţie a celei mai extinse reţele de mobilitate electrică din România, se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis vineri AGERPRES.

Tranzacţia prin care producătorul de energie a cumpărat Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare şi perspective de creştere la aproximativ 650 până în 2026, a fost aprobată de Consiliul Concurenţei şi de Comisia pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe.

"Prin finalizarea acestei achiziţii, OMV Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilităţii electrice din România. Ambiţia noastră este ca până la sfârşitul acestui an să avem instalate 1.000 de puncte de încărcare în România, Bulgaria, Serbia şi Moldova. Ne dorim să rămânem prima opţiune pentru clienţii noştri şi să ne consolidăm poziţia de lider în România pe segmentul de mobilitate", susţine Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare şi Marketing, în comunicat.

La sfârşitul primului trimestru al acestui an, în reţelele OMV şi Petrom din România existau circa 300 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep, raportată la anul 2023.

Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 de benzinării, sub două branduri - OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârşitul anului 2023, acţionarii români deţin peste 43% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 22,5% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel