OMV Petrom vrea să producă energie regenerabilă în România. Planul companiei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
OMV Petrom / FOTO: OMV Petrom
OMV Petrom / FOTO: OMV Petrom
Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a vorbit, într-un interviu pentru postul de televiziune Antena 3 CNN despre intențiile companiei pe acest palier. 

OMV Petrom intră puternic pe piața energiei verzi și plănuiește să producă, până în anul 2030, 1 GW din resurse regenerabile. Parcurile fotovoltaice pe care le va amenaja în acest scop, vor alimenta 280.000 de gospodării. 

"Cred că ceea ce vedeți în Uniunea Europeană, în fiecare stat membru, pornește de la situația curentă, iar România este, de fapt, într-o poziție foarte puternică. În prezent, are 40% energie regenerabilă.

Dacă ne gândim la poziția sa în ceea ce privește energia hidroelectrică, la cea fotovoltaică și eoliană, este într-o poziție foarte puternică. De asemenea, dispune și de energie nucleară. Ceea ce cred că este foarte important în mixtul energetic ține de fiabilitate, de securitatea aprovizionării și, prin urmare, de diversificare", a spus Christina Verchere.

Potrivit estimărilor sale, rămâne de văzut dacă gazul natural va juca un rol foarte important în România, o țară care dispune de o sursă fantastică în Marea Neagră.

În ceea ce ne privește, a adăugat Christina Verchere, ”investim în oportunități  cu emisii scăzute, zero carbon, iar pe partea de electricitate, investim în regenerabile. Plănuim să construim un Gigawatt de capacitate, până la sfârșitul deceniului, iar noi avem deja proiectele din portofoliu pentru a putea realiza acest lucru”. 

CEO OMV Petrom a vorbit și despre prețul pe care energia îl va avea în viitor.

"Prin natura sa, industria de petrol și gaze are un grad de volatilitate, întotdeauna a avut. Dar cu cât ai mai mai multe capacități, cu cât ai mai multe surse de aprovizionare, cu atât mai mult poți avea prețuri mai accesibile", a concluzionat Christina Verchere.

OMV Petrom s-a delistat de la Bursa de Valori din Londra

OMV Petrom anunţă intrarea în vigoare a delistării GDR-urilor de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange, potrivit unui raport al companiei remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Explicațiile OMV Petrom pentru scăderea de 72% a profitului

"Valoarea investiţiilor se estimează că va fi de până la 5,5 miliarde de lei, cu investiţii mai mari faţă de 2022 dedicate în principal proiectului Neptun Deep, proiectelor cu emisii de carbon reduse şi zero, precum si reviziei generale planificate a rafinăriei Petrobrazi. Investiţiile necesită un mediu de reglementare şi fiscal previzibil şi stabil (estimarea anterioară: 6 miliarde de lei; 2022: 3,6 miliarde de lei). Ne aşteptăm să generăm un flux de trezorerie extins înainte de plata dividendelor pozitiv, în scădere faţă de 2022, ca urmare a investiţiilor în creştere şi a plăţii contribuţiei de solidaritate pe ţiţeiul procesat (2022: 8,2 miliarde lei)", potrivit raportului cu rezultatele financiare la trimestrul III al grupului, remis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru 2023, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi peste 80 dolari/bbl, faţă de estimarea anterioară - între 75 dolari/bbl şi 80 dolari/bbl (2022: 101 dolari/bbl).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Activiștii de mediu au atacat fabrica Tesla de lângă Berlin

Activiștii germani de mediu au declanșat un protest care...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informațiii despre depozitele bancare, pensiile...

Economia Chinei dă semne de redresare. Analiștii, precauți

Exporturile și importurile Chinei au înregistrat o...

Românii pot cumpăra din nou titluri Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în...

Companiile europene se îndepărtează de China. Analiză

Este o realitate constatată de Camera de Comerț a UE în...

Atac la Google: OpenAI va dezvălui un motor de căutare

Evenimentul a fost programat pentru începuul săptămânii...

Apple, nevoită să își ceară scuze pentru o reclamă șocantă

Gigantul de tehnologie a fost acuzat de insensibilitate...

Nestlé: Investiție în ”economia albastră”

Compania a explicat despre ce este vorba.

Riscurile ”mascate” de pe piața mondială a zahărului

Despre piața zahărului se poate spune că este...

Disney și Warner își unesc forțele împotriva Netflix

Disney și Warner Bros. Discovery intenționează să ofere...


pixel