Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Fondul Verde pentru Climă al Națiunilor Unite (GCF) va primi promisiuni de sprijin financiar în valoare de 9,3 miliarde de dolari din partea a 25 de țări pentru a ajuta țările vulnerabile să facă față schimbărilor climatice, a declarat un oficial joi.
Cu temperaturile globale în creștere, liderii lumii au căutat să sprijine acțiunile pentru climă în contextul criticii crescânde privind lipsa de urgență în gestionarea riscurilor, arată Reuters.
Fondul Verde pentru Climă a fost înființat în cadrul negocierilor privind schimbările climatice ale ONU pentru a ajuta subvenționarea necesară statelor sărace pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, dezvoltarea surselor de energie mai curate și adaptarea la o lume în care temperatura medie este în creștere.
Fondul caută contribuții pentru finanțarea proiectelor în țările vulnerabile pentru care lupta cu schimbările climatice este mai dificilă în perioada următoare, 2024-2027, cu scopul de a depăși suma de 10 miliarde de dolari pe care a strâns-o în ultimii trei ani.
Aproximativ 75% dintre contribuitori și-au mărit promisiunile în comparație cu runda anterioară de contribuție, Germania, Marea Britanie, Franța și Japonia fiind cei mai mari susținători.
"Alimentarea nu se încheie aici... țările pot face promisiuni în orice moment... dar... cu cât mai devreme, cu atât mai bine, cu atât mai mult, cu atât mai bine", a declarat Mahmoud Mohieldin, reprezentantul fondului, la o conferință în Bonn, Germania.
Reprezentantul SUA a declarat joi că nu se află în poziția de a face o promisiune din cauza incertitudinii în procesul lor bugetar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...