OPC: Amenzi de aproape un milion de lei pentru neregulile
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cea mai mare provocare pentru România este de a identifica instrumentele financiare pentru a susţine proiectele de eficienţă energetică a clădirilor pe care trebuie să le implementeze
Cea mai mare provocare pentru România este de a identifica instrumentele financiare pentru a susţine proiectele de eficienţă energetică a clădirilor pe care trebuie să le implementeze
Valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectorii Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Sălaj, în cursul anului 2019, pentru neregulile constatate în activitatea operatorilor economici, este de aproape un milion de lei. 

Potrivit precizărilor făcute marţi, în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social, de comisarul şef al OPC Sălaj, Dorel Fechete, în ceea ce priveşte protecţia consumatorilor, acţiunile de control şi supraveghere a pieţei au fost intensificate, concomitent cu responsabilizarea tuturor factorilor implicaţi, inclusiv prin educarea şi informarea consumatorilor.

Taxa Oxigen. Străzile unde se va circula cu restricții

'Pentru neregulile constatate în activitatea operatorilor economici, inspectorii OPC Sălaj au aplicat, în cursul anului 2019, peste 135 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 945.000 lei', a declarat Dorel Fechete.

Acesta a precizat că se recomandă achiziţionarea produselor din locuri special amenajate, dotate şi autorizate, verificându-se concordanţa dintre preţurile afişate la raft şi cele marcate pe bonurile de casă. De asemenea, şeful OPC Sălaj a recomandat utilizarea cardului pentru a face plata, pentru că în unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă s-a plătit prin card, se poate utiliza procedura refuzului la plată pentru a se recupera suma plătită - în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel