OpenAI vrea să cucerească piața japoneză
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
OpenAI / FOTO: Unsplash
OpenAI / FOTO: Unsplash
Startup-ul de inteligență artificială OpenAI, susținut de Microsoft, și-a propus să cucerească Japonia prin deschiderea primului său birou asiatic la Tokyo.

„Este doar primul pas în ceea ce sper să fie un parteneriat pe termen lung cu poporul japonez, liderii guvernamentali, cu întreprinderile și instituțiile de cercetare”, a declarat CEO-ul OpenAI, Sam Altman, într-un mesaj video.

Startup-ul, care, de la lansarea chatbot-ului său generativ AI ChatGPT, la sfârșitul anului 2022 a generat entuziasmul utilizatorilor, caută să dezvolte noi fluxuri de venituri la nivel global.

Altman și Chief Operating Officer Brad Lightcap au găzduit luna aceasta sute de directori de companii americane și britanice din clasamentul Fortune 500 pentru a-i convinge să facă afaceri împreună, a informat Reuters.

Anul trecut, Altman a anunțat că se gândește să se extindă în Japonia după întâlnirea cu premierul Fumio Kishida. Startup-ul a deschis birouri în Londra și Dublin.

Japonia speră să folosească AI pentru a concura cu o China din ce în ce mai asertivă, să accelereze trecerea la serviciile digitale și să rezolve parțial penuria de forță de muncă.

OpenAI a spus că are un model personalizat optimizat pentru limba japoneză și că Tadao Nagasaki, care a fost președintele Amazon Web Services în Japonia, a condus afacerea japoneză.

Deși se spune despre Japonia că a întârziat în implementarea inteligenței artificiale, companiile locale, inclusiv operatorii de telecomunicații SoftBank și NTT investesc în modele lingvistice la scară largă.

Printre cienții OpenAI din Japonia se numără producătorul de automobile Toyota Motor, producătorul Daikin Industries și administrația locală. 

Microsoft a declarat săptămâna trecută că va investi 2,9 miliarde de dolari timp de doi ani în infrastructura cloud și AI în Japonia, parte a unui val de investiții globale ale giganților tehnologici americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel