Oportunități de job-uri în luna lui Moș Crăciun
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Afacerile sezoniere sunt de multe ori o sursă substanțială de venit, de aici și tot mai multe afaceri deschise doar vara sau pe timp de iarnă
Afacerile sezoniere sunt de multe ori o sursă substanțială de venit, de aici și tot mai multe afaceri deschise doar vara sau pe timp de iarnă
Afacerile sezoniere sunt de multe ori o sursă substanțială de venit, de aici și tot mai multe afaceri deschise doar vara sau pe timp de iarnă. Astăzi vorbim despre câteva idei de afaceri profitabile pe care le poți începe în luna decembrie, cea mai aglomerată luna din an.

Antreprenorii se împart în două categorii. Cei care așteaptă să vină vara pentru a-și deschide micile afaceri în sezon estival și cei care pun în practică pe timp de iarnă idei profitabile de business. Luna decembrie este cunoscută drept luna cadourilor, cea mai aglomerată luna din an, dar și cea mai bănoasă. În perioada sărbătorilor de iarnă există idei de afaceri specifice Crăciunului. Ce poți și tu să pui în practică.

IDEI DE AFACERI. Terenul din curte îți aduce bani și relaxare

  • Costume pentru petrecerile private. La sfârșit de an se fac cele mai multe petreceri. La școală, grădiniță sau birou, peste tot se organizează petreceri tematice care impun ținute speciale. Firmele apelează la companii care se ocupă cu organizarea petrecerilor de Crăciun deoarece acestea pun la dispoziție și costume tematice. Așadar, închiriază costume pentru petreceri private.

  • Fii Moș Crăciun. Nu doar costumul este la mare căutare, ci și rolul de Moș Crăciun. Se caută personaje pentru grădinițe, școli, dar și pentru spații comerciale ori petreceri private pentru angajații care au copii. Dacă ai talent actoricesc, atunci o idee de afacere în perioada Crăciunului ar fi aceea de a anima petrecerile tematice.

  • Cadouri hand made. Vedem tot mai multe piese unicat realizate hand made. Acestea au o frumusețe aparte și sunt cumpărate deoarece atenția la detalii este cu adevărat fascinantă. Bijuterii hand made, globuri personalizate pentru brad hand made, obiecte decorative, produse vestimentare, cadouri, etc. Toate acestea pot face parte dintr-o prezentare pe un site de socializare. De asemenea, în luna cadourilor se organizează o mulțime de târguri pentru Crăciun în toate orașele țării. Acolo este cea mai bună șansă de a-ți face produsele cunoscute și de a le vinde.

  • Plimbări cu sania. Această afacere poate fi exploatată de persoanele care își desfășoară activitatea în turism. Dacă ai o pensiune unde oferi cazare turistică, într-o zona frumoasă de munte, atunci pune la dispoziție și acest serviciu de plimbări cu sania trasă de cai. Copiii vor fi fascinați, iar părinți cu siguranță le îndeplinesc dorința de a se plimbă cu sania. În prezent există această idee de business și o ora de cursa cu sania trasă de cai poate costă între 50 și 100 de lei, în funcție de numărul de persoane tranportate.

  • Decorațiuni de iarnă. Toată lumea își împodobește casă de sărbători. De câțiva ani, cadourile realizate artizanal sunt cu mult mai appreciate și mai cumpărate în ceea ce privește decorațiunile de iarnă. Cererea este tot mai ridicată așa că o afacere cu decorațiuni de iarnă se dovedește chiar profitabilă pe termen lung. Oportunitatea principala de vânzare o reprezintă internetul. Acolo îți poți face produsele cunoscute pentru un public variat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel