Optimism la bursa de pe Wall Street. Care este motivul
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Wall Street. Foto: Pexels.com
Wall Street. Foto: Pexels.com
Evoluţii bursiere.

Bursa de pe Wall Street a început săptămâna în creștere, după ce Departamentul american al Comerțului a raportat că indicele prețurilor de consum a crescut cu 2,5% în februarie, comparativ cu un avans de 2,4% în ianuarie, în conformitate cu estimările analiștilor, potrivit Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat o creștere de 0,01%, atingând 39.807,93 puncte, în creștere cu 0,56 puncte față de închiderea precedentei sesiuni. Indicele Standard and Poor's 500 a crescut cu 0,07%, atingând 5.257,97 puncte, în creștere cu 3,62 puncte față de închiderea precedentei sesiuni. Indicele Nasdaq a înregistrat o creștere de 0,11%, ajungând la 16.397,05 puncte, în creștere cu 17,59 puncte față de închiderea precedentei sesiuni, conform Reuters.

În Tokyo, Bursa japoneză a închis în scădere cu 1,40%, pe fondul declinului încrederii companiilor nipone, conform Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la 39.803,09 puncte, în scădere cu 47,40 puncte față de închiderea precedentei sesiuni.

Bursa sud-coreeană din Seul a încheiat în creștere cu 0,04%, iar indicele principal Kospi a atins 2.747,86 puncte, în creștere cu 1,23 puncte față de închiderea precedentei sesiuni, potrivit Yonhap.

În Shanghai, Bursa a închis în creștere cu 1,19%, iar indicele Shanghai Composite a atins 3.077,38 puncte, în creștere cu 36,21 puncte față de închiderea precedentei sesiuni, transmite Xinhua.

Bursa din Singapore a încheiat sesiunea în creștere cu 0,34%, iar indicele Straits Times a atins 3.234,89 puncte, în creștere cu 10,88 puncte față de închiderea precedentei sesiuni, conform Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel