Orașul din România care folosește trotinetele la transportul public. Gata cu autobuzele
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Timisoara
Timisoara
25 de trotinete electrice a cumpărat primăria din Timișoara pentru transportul public. Cetățenii le pot folosi printr-o aplicație dar au restricție la timpul în care pot circula.

Aplicaţia TrotTM de pe telefon este folosită pentru a debloca trotineta care are autonomie de 30 kilometri şi o viteză maximă de 25 km/h. Timişorenii se pot plimba cu o astfel de trotinetă electrică, timp de 30 de minute, după care trebuie să o lase în una din cele 3 staţii pe care le au la dispoziţie, conform Digi24.

„Am gândit că cel mai potrivit este să începem cu funcţionarea şi a unui astfel de sistem în zona studenţească şi avem o staţie aici, în mijlocul Complexului Studenţesc, o altă staţie la Universitatea de Vest şi a treia la Universitatea Politehnica”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Trebuie să deţină un card de călătorie din partea societăţii noastre şi să aibă descărcat pe telefon aplicaţia”,afirmă Nicolae Bitea, directorul general.

Cele 25 de trotinete elctrice au costat 130.000 de lei și au fost comandate la o fabrică din Craiova. Timișoara va avea 100 de trotinete electrice alături de cele 440 de biciclete pentru transportul în comun.

Citește și:Alianța Vestului, constituită de Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel