Orange:Infrastructura poate face față creșterii utilizării rețelei
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Orange asigură publicul că rețeaua sa face față solicitărilor din ultima perioadă
Orange asigură publicul că rețeaua sa face față solicitărilor din ultima perioadă
Reţelele de telecomunicaţii ale Orange sunt capabile să facă faţă creşterii utilizării lor, în condiţiile în care în Franţa oamenii lucrează de acasă după ce au fost impuse restricţii pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat vineri directorul general Stephane Richard, transmite Reuters.

"Avem o reţea concepută pentru a absorbi fluxuri considerabile", a declarat şeful Orange, la postul francez de radio RTL, adăugând că folosirea serviciilor de mesaje, cum ar fi WhatsApp, a crescut de cinci ori şi, de asemenea, numărul convorbirilor telefonice a urcat.

Richard a explicat că Orange este în strânsă legătură cu Autoritatea de Reglementare a Telecomunicaţiilor din Franţa pentru situaţia în care ar putea fi necesară limitarea accesului la platformele de streaming, cum ar fi Netflix, pentru a elibera spaţiu în reţea pentru apelurile de urgenţă sau alte priorităţi.

De asemenea, şeful Orange a cerut autorităţilor franceze să pună mai multe măşti la dispoziţia angajaţilor companiei, în special a tehnicienilor, astfel încât ei să poată continua să-şi desfăşoare activitatea.

Joi, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming a operatorilor şi a utilizatorilor reţelelor de telecomunicaţii pentru a preveni congestionarea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura accesul la internet.

Covid-19. STS sare în ajutorul spitalelor. La ce s-a gândit

Executivul comunitar a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.

Şi Vodafone, al doilea operator global de telefonie mobilă, a anunţat miercuri că actuala criză provocată de pandemia de coronavirus a dus la creşterea traficului de date în reţelele sale, cererea crescând deja cu 50% în unele pieţe.

Grupul britanic, care a anunţat şi un plan pentru a menţine serviciile de reţea şi a furniza capacitate pentru funcţiile publice critice din Europa, a precizat că se aşteaptă în continuare la creşterea traficului de date.

Reţelele Vodafone importante din Europa includ Italia şi Spania, ţările cele mai afectate de epidemie de pe continent, precum şi Germania - cea mai mare piaţă a sa - şi Marea Britanie.

Milioane de europeni au fost nevoiţi să lucreze de acasă, testând reţelele şi majorând traficul de date.

Orange şi Vodafone au o prezenţă importantă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel