Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
"Printre proiectele noastre principale sunt cele de armonizare, perfecţionare, standardizare a legislaţiei secundare şi chiar şi a legislaţiei primare. Am avut foarte multe regulamente în consultare publică şi o să venim,de asemenea, cu multe dintre regulamentele noastre în perioada următoare.
De asemenea, lucrăm la foarte multe legi, unele dintre ele la fel, eu cred că o să le vedem foarte curând adoptate. Mă refer la Legea CBDF de distribuţie transfrontalieră a organismelor de plasament colectiv, Legea supravegherii prudenţiale, Legea 126 care o să aibă câteva modificări. De asemenea, în curând o să avem şi Legea crowdfundingului, o lege pe care ar fi trebuit să o avem undeva din noiembrie 2021, pentru că termenul ei de transpunere trebuia să fie la un an de la adoptarea regulamentului european.
Este o lege foarte importantă pentru noi, întrucât ASF este autoritate competentă, noi vom autoriza aceste platforme şi, de asemenea, vom avea tot regimul cu privire la această activitate.
În ceea ce priveşte direcţiile mari de reglementare pe care le avem, există această direcţie de finanţe sustenabile, de tranziţie verde, unde – după cum aţi văzut – avem un pachet foarte mare de reglementări pentru tot ceea ce înseamnă acest ‚green finance’, reglementări care vor intra în vigoare începând de anul acesta, de anul viitor şi va fi acţiunea pe termen scurt-mediu în perioada următoare. Ulterior, la nivel european – şi mare parte dintre colegii mei din sector sunt implicaţi în aceste grupuri de lucru - se lucrează la pachetul de finanţe digitale, iar aici vorbim de mai multe regulamente, e vorba de un regulament pilot pentru registrele de distribuţie, un regulament care o să intre în vigoare de anul viitor şi ne-am bucura ca la nivelul infrastructurilor bursiere din România să fie testată această tehnologie întrucât practic ea este un preview la ceea ce o să vină undeva din 2023-2024. Mă refer aici la zona de reglementare a criptoactivelor; este un pachet foarte mare care noi credem că va intra în vigoare undeva din 2024-2025, însă acum se lucrează la toate aceste pachete legislative", a detaliat Ovidiu Petru, în intervenţia pe care a avut-o în cadrul conferinţei cu titlul "Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...