Pacienții cu COVID-19 avertizați: Există acest PERICOL uriaș

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este concluzia experților americani
Este concluzia experților americani
În cazul pacienților care au suferit de covid-19, boala provocată de SARS-CoV-2, riscul de a ajunge din nou în spital, ba chiar de a deceda, este cosniderabil mai ridicat comparativ cu pacienții care, în aceeași perioadă, au fost tratați pentru pneumonie sau insuficiență cardiacă. Este concluzia la care a ajuns un grup de oameni de știință americani, de la Universitatea Michigan. 

În lucrarea publicată în Journal of the American Medical Association, echipa de cercetători condusă de John Donnelly detaliază subiectul și prezintă experimentul efectuat de ei în acest sens. Concret, ei au estimat proporția pacienților cu COVID-19 respistalizați sau au decedat în interval de două luni de la externare.

În acest scop, cercetătorii au au examinat datele din 132 de spitale pentru veteranii americani. Dintre cei 2.179 de pacienți cu infecție cu coronavirus tratați într-unul dintre aceste unități medicale în perioada 1 martie - 1 iunie 2020, 1.775 au fost externați și s-au întors acasă. La două două luni de la externare, 354 dintre ei au fost din nou spitalizați (19,9%) și 162 au murit (9,1%) - cu sau fără spitalizare suplimentară. În general, 27% dintre pacienți au recidivat în primele două luni, rezultând readmisie sau deces.

Medicii consideră că cele mai frecvente motive pentru readmisie sunt recidiva infecției cu coronavirus (în aproape o treime de cazuri), sepsis (8,5%), pneumonie sau insuficiență cardiacă (3,1%). 22,6% dintre cei respitalizați au ajuns la terapie intensivă. Potrivit cercetătorilor, principalul factor de risc pentru astfel de complicații este vârsta pacienților: atât readmisia, cât și decesul după externare sunt cele mai frecvente la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Citește și COVID-19. Declarația HALUCINANTĂ a OMS: Este posbil să fie mai mulți

Donnelly și colegii au colectat, de asemenea, date medicale de la veterani dintr-o grupă de vârstă similară care au fost tratați pentru insuficiență cardiacă sau pneumonie non-COVID-19 în aceeași perioadă. „Primele două săptămâni după externare reprezintă perioada riscantă pentru orice pacient", spune Donnelly. „Dar, comparând rezultatele tratamentului pe termen lung al pacienților cu COVID-19 și alți pacienți cu afecțiuni critice, am constatat că pacienții cu COVID-19 prezintă un risc mai mare de reinfectare. ".

Donnelly a declarat că descoperirile indică necesitatea unei îngrijiri speciale pentru acești pacienți.Theodore Ivashina, colegul lui Donnelly, adaugă: „Din păcate, studiul nostru arată încă o dată că nu se poate vorbi de recuperare completă după ce a fost supus COVID-19. Pentru mulți pacienți, această boală provoacă o serie de complicații, la fel de grave ca în timpul orice altă boală gravă. "

Oamenii de știință recunosc că rezultatele studiului se bazează pe date de la spitale care au tratat veterani, dintre care 95% erau bărbați. Motivul alegerii este simplu: disponibilitatea datelor. Ivashina crede că situația din sectorul privat nu este cu mult diferită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik

pixel