PAID, pregătit să plătească despăgubiri celor afectați de cutremurele din Gorj
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
PAID spune că este pregătit să achite sumele cerute de cei afectați de cutremurele din Gorj
PAID spune că este pregătit să achite sumele cerute de cei afectați de cutremurele din Gorj
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este pregătit financiar şi operaţional să despăgubească proprietarii care au poliţa PAD valabilă şi au fost afectaţi de cutremure, a anunţat, miercuri, PAID.

"În contextul evenimentelor seismice produse în România în ultimele zile, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) reiterează faptul că societatea are capacitatea, în orice moment, să gestioneze daunele apărute şi este pregătită să despăgubească proprietarii de locuinţe afectaţi. Astfel, reconfirmăm faptul că fondurile proprii ale PAID sunt suficiente pentru a răspunde cererilor existente. Totodată, amintim faptul că, în cazul unui dezastru major, PAID beneficiază de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 1 miliard de euro, pentru reconstrucţia locuinţelor asigurate în faţa celor trei riscuri de calamitate", se spune în comunicatul PAID transmis AGERPRES.

PAID precizează că, din punct de vedere operaţional, monitorizează permanent procesul de instrumentare a daunelor astfel încât plata să se facă în cel mai scurt timp.

"PAID este preocupat în permanenţă de a facilita accesul cetăţenilor la despăgubiri. În prezent derulăm un proiect de optimizare şi digitalizare a întregului proces de anunţare, constatare, evaluare şi plată a daunelor, pentru a asigura un flux informaţional cât mai rapid şi eficient. Am semnat şi vizăm noi parteneriate cu instituţiile statului, pentru obţinerea documentelor necesare, astfel încât asiguraţii să nu fie nevoiţi să facă drumuri după acte care pot fi obţinute prin automatizarea unor procese", a explicat Nicoleta Radu, director general al PAID.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) asigură protecţie financiară în faţa fenomenelor naturale pentru toţi proprietarii de locuinţe care au PAD valabil. Totodată, PAID investeşte în informarea şi educarea cetăţenilor cu privire la importanţa acestei rezerve financiare care ajută comunităţile să depăşească situaţii de criză.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundaţii - Alunecări de teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel