Pâine cu substanțe TOXICE. Produsă și vândută în România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Marfa a fost confiscata
Marfa a fost confiscata
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a pus sub sechestru peste 200 de kilograme de făină şi peste 300 de bucăţi de pâine, după ce au fost depistate substanţe toxice în produsele fabricate de o unitate de panificaţie din judeţ.

"În cadrul activităţilor curente de supraveghere a produselor alimentare de origine non-animală şi a materiilor prime, inspectorii DSVSA Covasna au depistat substanţe toxice în pâine. După ce au fost prelevate probe pentru supravegherea curentă a produselor alimentare de origine non-animală şi a materiilor prime de la o unitate de panificaţie din judeţul Covasna, examenele de laborator au depistat prezenţa unei toxine numite deoxynivalenol sau vomitoxină. Inspectorii DSVSA Covasna au pus sub sechestru imediat o cantitate de peste 200 kilograme de făină provenită dintr-un alt judeţ, precum şi peste 300 bucăţi diferite sortimente de pâine produse din făina infectată. Imediat s-a iniţiat procedura prin Sistemul Rapid de Alertă Naţională pentru depistarea altor beneficiari de la nivel naţional din făina cu toxină şi retragerea de pe piaţă a acesteia, precum şi a produselor de panificaţie", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, grâul folosit la fabricarea pâinii a fost infectat cu mucegai.

Citește și Blochează noul VIRUS. E natural, mai bun decât REMDESIVIR. Dovedit ȘTIINȚIFIC

"Prezenţa toxinei în făină de datorează faptului că grâul folosit la fabricarea făinii a fost infectat cu mucegaiuri din speciile Fusarium graminearum (Gibberella zeae) şi/sau Fusarium culmorum. Vomitoxina este o substanţă foarte slab cancerigenă care îşi face efectul doar după un consum îndelungat. Altfel, poate afecta prin iritaţie uşoară sistemul digestiv", precizează sursa citată.

După finalizarea anchetei, pâinea şi făina infectată vor fi confiscate şi neutralizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel