Pandemie de coronavirus. Medicii ruși strigă: ”Acolo e moartea!”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Imaginea morții ne urmărește clipă de clipă
Imaginea morții ne urmărește clipă de clipă
Cu doar câteva săptămâni în urmă, Evgheni Baliner, era un chirurg estetician. Noul coronavirus l-a făcut însă să-și revizuiască prioritățile și, pornind de la convingerea că ”frumusețea” poate să mai aștepte, s-a înrolat în armata medicilor aflați acum în zona roșie a luptei împotriva SARS-CoV-2. O bătălie care, în Rusia, a costat deja viața a 70 de doctori. 

După fiecare zi de muncă la spital, Evgheni împreună cu toți colegii din tura lui, sunt aduși cu autobuze speciale într-unul din cele două hoteluri din Moscova, aparținând conglomeratului Safmar și puse la dispoziția oamenilor în alb de miliardarul Mihail Guțeriev, unul dintrei cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia. Potrivit cifrelor oficiale, numărul deceselor de covid-19 a depășit 1.100.

Retrași în camerele lor, medicii ruși încearcă să se relaxeze. Dar este greu. Suferințele pacienților internați îi urmăresc până noaptea târziu. În încercarea de a scăpa de imaginile de coșmar, se uită la filme, citesc pe internet ultimele informații și studii legate de epidemie, vorbesc cu cei dragi la telefon, pe Skype, pe rețelele sociale. ”Aici, la hotel, nu avem, practic, nici o grijă. Ei au grijă de noi. Fac curat, suntem întrebați zilnic ce dorim să mâncăm, dacă avem nevoie de ceva. Singura noastră misiune este să ne relaxăm. Reușim doar gândindu-ne că familiile noastre și cei dragi sunt în siguranță”, povestește Evgheni, tatăl unui băiețel.

Citește și Un studiu britanic îi pune pe jar pe medici. Va fi jale

Peste 5200 de membri ai personalului medical sunt izolați și adăpostiți în hotelurile din Moscova. ”De când am plecat de acasă, soțul meu este fericit că nu îl mai bat la cap cu treburile casei”, a relatat, la rândul său, Anastasia Mișustina, o infirmieră de 32 de ani. ”Moartea e acolo, iar noi nu știm cum să ne scoatem ideea asta din cap”, a adăugat Aleksei Manikin, de 34 de ani, îngrijitor și tată a trei copii, potrivit căruia cifrele oficiale sunt corecte.

”Noi lucrăm acolo, vedem, simțim, știm. Oamenii se vindecă și pleacă fericiți. Mor în special cei gravi, cu alte probleme de sănătate. Și care, de multe ori, nu au șanse de supraviețuire. Deși noi luptăm pentru ei. Dar moartea e mai tare”, a relatat bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel