Pandemie. După Austria și Cehia, altă țară revine la normal
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Totul se va face pas cu pas
Totul se va face pas cu pas
Danemarca va relaxa o parte dintre restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, a anunţat luni prim-ministrul Mette Frederiksen, vorbind despre 'prima fază prudentă a redeschiderii' activităţilor, transmite dpa.

Astfel, vor fi redeschise creşele, grădiniţele, iar elevii de până la clasa a 6-a vor putea reveni la şcoală de la data de 15 aprilie, a precizat şefa guvernului.

Ea i-a prevenit totuşi pe danezi că trebuie să se pregătească să trăiască cu unele restricţii vreme de mai multe luni din cauza pandemiei.

Danemarca a fost una dintre primele ţări din Europa care a luat măsuri stricte pentru a stopa propagarea coronavirusului, interzicând adunările de peste 10 persoane, închizând magazinele neesenţiale şi frontierele.

Până luni, autorităţile au raportat aproape 4.700 de cazuri de infectare şi aproape 200 de decese legate de COVID-19. Prin anunţul de luni, Danemarca se alătură Cehiei şi Austriei, care au comunicat la rândul relaxarea unor măsuri restrictive.

Citește și Coronavirus. Austria vrea să redeschidă activitățlle comerciale

În Cehia, va fi permisă practicarea unor sporturi precum tenis sau golf şi vor putea fi redeschise afaceri precum magazine de bricolaj sau ateliere de reparat biciclete. Clienţii vor fi obligaţi să păstreze între ei o distanţă de 2 metri, iar comercianţii vor oferi la intrare mănuşi de unică folosinţă şi dezinfectanţi.

Şi Austria a anunţat luni că magazinele mici, cele de materiale de construcţii şi de grădinărit se vor putea redeschide, cu respectarea unor condiţii de igienă stricte, de la 14 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel