PANICĂ în Maldive! Atentat cu BOMBĂ
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
PANICĂ în Maldive! Atentat cu BOMBĂ
PANICĂ în Maldive! Atentat cu BOMBĂ
Fostul preşedinte al Maldivelor şi actual şef al parlamentului, Mohamed Nasheed, a fost rănit în cursul serii de joi în explozia unei bombe în faţa reşedinţei sale din capitala ţării, Male, au anunţat vineri surse oficiale.

Nasheed, în vârstă de 53 de ani, pleca de la locuinţa sa din districtul Galolhu al capitalei Republicii Maldive şi era pe punctul să se urce în maşină când o bombă plasată pe o motocicletă din apropiere a explodat. „Nasheed a scăpat dintr-o tentativă de asasinat. Este rănit, dar într-o stare stabilă”, a declarat pentru BBC un responsabil guvernamental. Forţele de ordine au încercuit zona unde a avut loc atacul.

Un membru al familiei, care a preferat anonimatul, a precizat că Nasheed a suferit răni multiple, dar era conştient şi a comunicat cu medicii atunci când a fost internat. Una din gărzile sale de corp a fost şi ea spitalizată. Poliţia a confirmat doar că fostul preşedinte a fost rănit şi spitalizat, fără a da alte detalii.

Preşedintele Maldivelor, Ibrahim Mohamed Solih, un aliat apropiat al lui Nasheed, a declarat că poliţia a deschis o anchetă în acest caz. De asemenea, în urma atentatului a fost convocată şi o şedinţă de urgenţă a parlamentului.

Explozia s-a produs cu puţin înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte la Male, în cadrul măsurilor împotriva epidemiei COVID-19.

Fost deţinut de conştiinţă, Mohamed Nasheed a devenit primul preşedinte ales democratic în Maldive, în 2008.

Nasheed a fost răsturnat de la putere printr-o lovitură de stat în 2012 şi condamnat la 13 ani de închisoare în 2015 pentru acuzaţii de terorism, un verdict denunţat de organizaţii pentru drepturile omului ca motivat politic, potrivit RTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel