Panică la Bursa metalelor din Londra! S-a blocat totul
Autor: Simona Haiduc | 11 ian, 15:32
O stare de nervozitate care a durat câteva ore
O stare de nervozitate care a durat câteva ore
Panică la Bursa de metale din Londra (LME)! Traderii au întâmpinat dificultăți cu conectarea la una dintre platformele electronice ale instituției. Totul s-a oprit, totul s-a blocat! Un atac cibernetic, s-ar întreba unii și alții? Nu, ceva mult mai simplu, dar greu de acceptat.

Ce s-a întâmplat? O pană de curent produsă la un centru de date al unei terțe părți i-a pus în dificultate pe angajații LME să se conecteze la platforma electronică, a relatat Bloomberg, citând un purtător de cuvânt al Bursei.

"Ne ocupăm de această problemă în regim de urgență și îi ținem pe participanții la piață la curent cu progresele înregistrate", a declarat un purtător de cuvânt al LME pentru agenția citată.

Potrivit calculelor Bloomberg, la LME se tranzacționează zilnic contracte futures pe metalele de bază în valoare de aproximativ 64 de miliarde de dolari. Tranzacțiile trebuiau reluate la ora 9:00, ora Shanghaiului, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Am primit o notificare de la brokerul nostru că LME nu se poate deschide pentru tranzacționare din cauza unei probleme de conectivitate la un centru de date terț", a declarat Eric Liu, șeful de tranzacționare la ASK Resources Ltd. din Shanghai. - Acest lucru va afecta în special tranzacțiile de arbitraj, deoarece funcționează și alte burse."

G Ad:

Citește și Previziuni 2022. Roboți, bătălii, mare tărăboi pe piața criptomonedelor

Citește și Economist britanic. Cum va fi 2022? IMPREVIZIBIL, plin de surprize

Ulterior, Bloomberg a relatat că tranzacționarea pe LME a fost reluată după o întârziere de cinci ore. Nu este pentru prima dată când are loc un astfel de incident. Ceva similar s-a înresgistrat și în 2016, numai că atunci, activitatea de tranzacționare a fost reluată după patru ore. Suficient însă pentru a schimba datele jocurilor, pentru a crea panică, nervozitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori

YouTube explorează caracteristici care să permită...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro