Panică la Kremlin. Statul major al armatei Rusiei a făcut un anunț ȘOC
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O declarație care sperie, cu adevărat
O declarație care sperie, cu adevărat
Statele Unite au început să desfășoare pe orbită elemente ale sistemului lor de apărare aeriană, capabile să lanseze atacuri preventive asupra unor ținte din Rusia și China, dar și din orice țară a lumii! Este informația zilei la Moscova, unde analiști și politicieni s-au grăbit să o comenteze, cuprinși parcă de o panică necontrolată.

Cine a instaurat panică la Kremlin? Nu, nu e vorba de un comentator dornic să devină vedetă pentru cinci minute. Oricum în Rusia cu astfel de afirmații nu ajungi decât după gratii. Declarația a fost făcută de general-locotenentul Viktor Poznihir, prin adjunct al șefului Direcției operative a Statului Major al armatei. Greu de presupus că oameni cu o astfel de funcție ies la rampă fără aprobare corespunzătoare și fără textul învățat.

”Ca și în cazul instalațiilor Mk-41 (instalațiile de apărare americane din Europa), nu trebuie exclusă posibilitatea folosirea mijloacelor cosmice pentru lansarea unor atacuri preventive asupra țintelor din Rusia și China. Ținând cont de funcționalitatea globală a dispozitivelor plasate pe orbită, o astfel de acțiune ar putea fi întreprinsă împotriva oricarei alte țări”, a insistat ofițerul rus.

Citește și Descoperiți în fața rușilor. Tratatul care împiedică NATO să ne protejeze

Citat de toate mijloacele de informare în masă din Rusia, Poznihir a arătat că prezența pe orbită a acestor elemente ale sistemului de apărare aeriană limitează utilizarea spațiului cosmic pentru orice stat al lumii. ”Ne îngrijorează în mod deosebit intențiile Washingtonului de a crea un eșalon cosmic cu dispozitive de atac pentru anihilarea rachetelor balistice în fazele primare de zbor. De fapt, se revine la conceptul războiului stelelor din anii 1980”, a adăugat oficialul rus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel