Panică pe Wall Street. Săptămână dureroasă pentru bursa americană
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Prea multă volatilitate
Prea multă volatilitate
Wall Street a terminat vineri în declin brutal, încheind o săptămână dureroasă pentru acțiunile americane. Au fost cinci zile marcate de cea mai mare scădere procentuală înregistrată de indicele Dow Jones în decurs de o săptămână, începând din octombrie 2008. 

La rândul său, Nasdaq, care a pierdut aproape 3% pe fondul noilor derapaje pentru marile valori tehnologice, bursa electronică americană a confirmat prezența în ”bear market”, pentru prima dată din ultimii 10 ani, cu un recul de 21,9% comparativ cu recordul său din 29 august.

Citește și 2018, un an păgubos pentru investiții. Recordul ultimilor 25 de ani

Extrem de volatile și nervoase, reacționând la fiecare știre mai delicataă, ședința de tranzacționare de vineri ar fi putut avea o evoluție pozitivă, dar amenințarea închiderii parțiale a administrțiilor federale, ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, și temerile legate de creșterea mondială au spulberat orice dram de optimism.

Pe ansamblul săptămânii, Dow a pierdut 6,87%, cea mai proastă performanță din octombrie 2008. În același interval cuprins între 17 și 21 decembrie, S&P500 a cedat 7,05%, iar Nasdaq, 8,36%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel