Urmărește dezbaterea live

Papa Francisc a numit ministru al Economiei de la Vatican
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Papa Francisc a numit, miercuri, prima femeie care deţine un post de rang înalt în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun
Papa Francisc a numit, miercuri, prima femeie care deţine un post de rang înalt în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun
Papa Francisc, primul papă iezuit din istorie, a desemnat un iezuit spaniol în fruntea importantului minister al Economiei de la Vatican, poziţie vacantă după ce cardinalul George Pell a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale asupra a doi minori, informează AFP.

Părintele iezuit Juan Antonio Guerrero Alves, în vârstă de 60 de ani, a fost numit prefect al Secretariatului pentru Economie, a anunţat joi Vaticanul. Noul prefect al Secretariatului pentru Economie îşi va prelua postul în luna ianuarie 2020. În 2013, Papa Francisc a înfiinţat Secretariatul pentru Economie şi l-a desemnat pe George Pell în funcţia de prefect. Pell a încercat să pună ordine în finanţele Sfântului Scaun după ce Vaticanul a fost afectat de numeroase scandaluri din cauza lipsei de transparenţă a activităţilor.

Averea Bisericii Catolice. Cât câștigă Papa

Însă, în luna martie a acestui an, cardinalul George Pell, 78 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia din Australia pentru că a agresat doi minori în anii '90, devenind cel mai înalt reprezentant al Bisericii catolice condamnat pentru acest gen de infracţiuni. În luna septembrie, George Pell a făcut un ultim recurs la Curtea Supremă din Australia, care l-a acceptat. Papa Francisc a aşteptat nouă luni pentru a-l numi pe Guerrero Alves, un spaniol care a intrat în ordinul iezuiţilor în 1979. Născut la Mérida (Espagne) în 1959, părintele Guerrero Alves a fost hirotonisit preot în 1992.

După ce a studiat în Spania, Brazilia, Franţa şi SUA, unde a obţinut diplome în economie (1986), filosofie (1993) şi teologie (1994), părintele Guerrero Alves a fost numit provincial al Castiliei (Spania) în 2008. Noul ministru al Economiei Vaticanului vorbeşte italiana, engleza, franceza, portugheza şi spaniola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel