Papa Francisc va vizita Ungaria în toamnă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Papa Francisc
Papa Francisc
Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la liturghia de la încheierea Congresului Euharistic Internaţional, care va avea loc pe 12 septembrie, a declarat cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom şi Budapesta, luni, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Cardinalul a spus că liturghia care va încheia Congresul Euharistic Internaţional, numită statio orbis, o liturghie dedicată oraşului şi lumii, este cel mai solemn moment din program. De aceea, "se cade" şi se obişnuieşte ca în cazurile în care Papa vizitează Congresul Euharistic Internaţional să participe la această liturghie.

"Vizita Papei reprezintă o mare bucurie pentru arhiepiscopie şi pentru întreaga conferinţă episcopală, oferindu-ne, tuturor, mângâiere şi speranţă în aceste vremuri dificile", a adăugat Péter Erdő.

Cea mai riscantă vizită a Papei. 'O datorie față de o țară martirizată de atâția ani'

Cardinalul a menţionat că vizita Papei Francisc era aşteptată şi la congresul care a fost programat iniţial pentru septembrie 2020, iar atunci când evenimentul a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus, preşedintele ungar János Áder, dar şi însuşi cardinalul, au reiterat invitaţia.

Congresul care a fost amânat din toamna anului 2020, va avea loc la Budapesta în perioada 5-12 septembrie a acestui an. Pe lângă liturghii, programul include conferinţe, prezentări şi concerte.

Biserica Catolică organizează acest congres la fiecare patru ani şi îl glorifică pe Isus Cristos cel prezent în Sfânta Euharistie. Ungaria va găzdui pentru a doua oară acest eveniment. La liturghia de la finalul celui de-al 34-lea Congres Euharistic Internaţional, care a avut loc în luna mai a anului 1938, la Budapesta, în Piaţa Eroilor, au participat o jumătate de milion de credincioşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel